s obzirom da temp idu preko 30° pamenjaca nece biti sada problem...veci problem je alternarija sad...Drin s razlogom nekim u ovom stadiju ili?
Nego cime bi bilo pametno preventivno protiv plamenjace?
Uhhh, ja vjerujem da rod bude jebeni, ali ti svi silni otrovi.... takav imam i u dučanu. Ja sadim malo zadnjih par let, za naše potrebe. Da ga ima do novog leta i ni dana duže. Ni to mi se ne isplati ali da barem to malo jedem kolko tolko "eko", mada je i to pitanje kolko je to eko..View attachment 92201
Nadam sr zadnji ulazak...
Signum(za alternariju)+acrobat(altetnarija+plamenjaca)+pola doze ampligo+drin...
Ako se ovak citira i tumači onda je ovih par riječi ozbiljan dokumenti .........................sogorici..ovisno kolko mi naraste...
Tak sam i ja delal dok sam imal gde čuvati.uvijek ga berem tek u 9mj..pospremim u podrum. Imam zatvorenu prostoriju koja ima prozor za zrak, ali ga zatamnim sa plahtom da nema.svijetla...dugo mi izdrzi tak krumpir...cijelu zimu imam na kant prozor otvoren...
Dali je to crnilo uzrok truljenju. Meni je jesenas ozbiljno bilo trulog te sam ga dvaput prebirao. Bilo je nekad da je tako ruznog okusa. Nalazili smo to crnilo te smo mislili da je to od trulog pokupio ili šta ?.Spricam za alternariju jer je problem kaj sjeme dolazi zarazeno...i takav krumpir kad ga pospremis u zimi i rezes ima crno iznutra...
To ti ja nemogu razlikovati, nisam poljoprivrednik nemam to uskustvo. Nema veze vidjet ću imam na dve lokacije sa po dve vrste pa nešto će biti.Razlika ti je plamenjaca i alternarija...plamenjaca ide izvana prema sredini lista dok alternarija ide od sredine lista...lako je prepoznati razliku...