gvozdeni1
Član
- Tu od
- 3 Tra 2010
- Poruka
- 284
ja sam danas orao...4000m2
sutra mi je plan jos toliko...al ledinu, tako da ce bit rata sa travom..al neka
ja san mislija sad dignit 10 cm i onda u 2 misec duboko i ne privrnit skroz nego "na noz" da je smrzne sa svih strana a onda pred sadnju samo frezanje...
pošto smo ja i ti dalmatinci kad ti sadis krumpir?,kad ga vadis?i koja cijena bude?? hvala :weedman:
uf bogami kasno ja planiram do 20.2 sve posaditi tako da ga dobije 1.6 artyman:a gledaj, ja ti u sinjskom polju pokusajem tempirat da nikne cim blize da vise nema slane, to ti je sadnja negdi izmedju 01.04 do 15.04, dessire vadim uglavnom iza 15.08.
Ali dogodine bi mozda nesto drugacije!
Tommy okrupljiva najbolje uglavnom oko 01.08 i to bude 2.20-2.50 kn ali ja ne radim puno pa cu prodavat privatno...
Za sad prodajem privatno po iznad 200kg 3 kn, ispod 4kn!
Plan mi je dogodine vadit dessire mozda cak i 01.10 i imat jos neku raniju sortu,
znaci sadnja nece prije 15.04!
uf bogami kasno ja planiram do 20.2 sve posaditi tako da ga dobije 1.6 artyman:
mi se vama "bodulima" ne mjesamo u posa,
svak u svoje vrimeartyman:
ja izvadio, pakirao, i sve prodao......po 2 kune.....artyman:
:weedman:
prijatelju moj nemoze niza biti nego sto je koliko ti sadis krumpira ?dečki danas sam čuo da je u europi dobro rodio krumpir i da je cijena dosta niska, a kod nas suša a i cijena je isto niska. kaj vi mislite o tome? jel to propast hrvatske poljoprivrede?
Prinus u minusu + cena je u minusu = siguran plus.:rolleyess:10-tak hektara, prinos je podbacio 30-40% i k tome cijena je niza za 30%. trba nam čudo da se izvučemo.
kak je kod tebe?
ja krecem na proljece s nekih pola hektara.. icu na mladi krumpir tako da ga dobijem oko 1.6 kad je cjena oko 4-5 kn10-tak hektara, prinos je podbacio 30-40% i k tome cijena je niza za 30%. trba nam čudo da se izvučemo.
kak je kod tebe?
ja krecem na proljece s nekih pola hektara.. icu na mladi krumpir tako da ga dobijem oko 1.6 kad je cjena oko 4-5 kn