tomislav84
Član
- Tu od
- 12 Tra 2009
- Poruka
- 69
GOSPODO VIDIM NIKO NIŠTA NE PIŠE. kak je stanje kod vas s krumpirom? kod nas je koma, cijena pada a prodaja stala. a i krumpir je počeo klijat zbog toplog vremena.
pozdrav odakle si po kojoj cijeni prodajes??....ja pocimam saditi za 2 i pol mjeseca :weedman:GOSPODO VIDIM NIKO NIŠTA NE PIŠE. kak je stanje kod vas s krumpirom? kod nas je koma, cijena pada a prodaja stala. a i krumpir je počeo klijat zbog toplog vremena.
ja sam ti u dalmaciji kod mene je toplo mi ga dajemo po visim cijenamaja sam iz međimurja, a johabin ti je opisao situaciju........... čelo ti ćeš uraniti
ja zaboravio da sam ga i imao......:gitarist:artyman:
pripremam za sadnju, za 4mj krečem.......tj sredinom ožujka
i moram još sjemena nabaviti do tada........
aha a kod mene nije problem navodnjavanje jedino sta je gnojivo skupouzet ću opet 1 reprodukciju......to mi je najbolja varijanta, jer nemam navodnjavanje......da uzimam original sjeme, onda bi bilo najbolje imati navodnjavanje i bolju gnojidbu.......ja sam ove godina malo uložio u krumpir i zadovoljan sam koliko sam dobio.......tako ću i slijedeće godine, pa što bude......
u potpunosti se slazem ili mozda baciti konjski u vrecama al to necu ja ove godine malo je 200kg sedmice na 1 jutro kolika je sad cijena sedmiceove godine neću bacati stajnjak.......nego 7-20-30 (200kg po jutru) i urea......
jer stajnjak bi me izašao 1000kn za jutro, a sedmica oko 1100kn......a mislim da više vrijedi sedmica od stajnjaka.....
prošle godine sam uzeo stajnjak, i mislim da je bilo sirka unutra, pa sam sjebao njivu, a sve njive su mi čiste......tako da to više neću raditi.......prije vađenja krumpira, morao sam kositi, ma užas......a jednostavnije mi je umjetno razbacati i samo zafrezati.......i mogu saditi.....artyman:
u potpunosti se slazem ili mozda baciti konjski u vrecama al to necu ja ove godine malo je 200kg sedmice na 1 jutro kolika je sad cijena sedmice
ja sam nedavno preoro pa cu prije sadnje baciti 7-20-30 zaorati baciti 15-15-15 i ureu i zafrezati i kasnije folijarnu prehranu za sad je tako ako nedođe do promjenebacio konjski prošle godine i to se dogodilo.....
bacio na jutro 14t stajnjaka, 100kg 15-15-15 i 50kg urea.....
a ove godine 100kg urea, 200kg sedmica i prihrana sa 200kg kan
sedmica mislim da je oko 570kn, za 100kg
Bit' će promjene8). Složit ćemo jedan pravi program, i ima da bude više gomolja nego cime :rolfer:.ja sam nedavno preoro pa cu prije sadnje baciti 7-20-30 zaorati baciti 15-15-15 i ureu i zafrezati i kasnije folijarnu prehranu za sad je tako ako nedođe do promjene
koja si ti kraljina hehehehe aj molicu te kad ides negdje prema splitu,zadru,dubrovniku da mi se obavezno javiš da spijemo gemištek ili nešto kraće :mrgreen::mrgreen:Bit' će promjene8). Složit ćemo jedan pravi program, i ima da bude više gomolja nego cime :rolfer:.
Ivanz, ja mislim da ti malo previše gnojiš dušikom al tu je bobostar na svom terenu pa pitaj njega za mišljenje. a sjeme je priča za sebe, ja sadim i novo sjeme i tzv. farmersko sjeme, snalazim se, glavno da mi troškovi nisu veći od dobiti 3