Kolega @Tomislav jer si krenio s berbom?
U petak krećem...nema ništa 1. klase,mora sve ići za preradu...uglavnom kvaliteta kao prošle godine ali rod par puta manji.
Kolega @Tomislav jer si krenio s berbom?
Puno hvala svima na pomoći.
Ova tatkova ideja, sa Ilinjačom ili nekom drugom starom sortom za rakiju, mi zvuči dosta dobro.
Sad ću se baciti na potragu i informiranje gdje i kako.
Još jednom hvala svima na pomoći.
Da, baš sam jučer pretraživao malo više i Karamut čak ima u jednom rasadniku u BiH, sad još moram vidjeti jel šalju poštom i slično, dok na Ilinjaču još nisam naišao.Poljoamater nesporim daje Ilinjaca dobra za rakiju' al ipak jabi radije posadio karamut mislim daces lakse doci do sadnica a rakija benzin i jos je veoma dobar za osusit a netrazi skoro nista ja imam par stabala stari nekih 30tak god. Jos nisam primjetio na njima nekih bolesti niti usi sretno
Ma jasno je meni to, i lakše mi je doći do toga, ali špricanje ne dolazi u obzir jer nam je osnova pčelarstvo, tako da si ne možemo priuštiti igranje, a od ostalog voća koje uspjeva tu su još samo jabuka, malina i kupina. Osim maline, ostaloga imamo i preveć za svoje potrebe, a premalo vremena za išta više, tako da reko ajmo još zasaditi nešto kruške da bar imamo rakije familiji za podjeliti.a što se tiče rakije od kruške, Williams je Williams , i to je tako
Da, baš sam jučer pretraživao malo više i Karamut čak ima u jednom rasadniku u BiH, sad još moram vidjeti jel šalju poštom i slično, dok na Ilinjaču još nisam naišao.