• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kuhinja

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Meni je pokojni tetak pričal kad su išli na pašu kak su radili ručak. Priprema na "ciganski" su to zvali.
Ugl. zemlja je na tom dijelu ilovasta, a meso je bilo kaj su uspjeli uloviti (fazan, zec...). E onda su tu lovinu namazali u ilovaču i na tome zakurili vatru. Kad se vatra ugasila, sa štapom su lupili po nastaloj "keramici" i sad ide najbolji dio. Meso i iznutrice pečene savršeno, a sva dlaka i perje ostalo u zapečenoj glini. Jedino malo falilo soli.

To mi je želja probati...

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
@ZGseljak tak neš slično smo znali u ribolovu raditi.. perad se nije pekla sa iznutricama i crijevima nego smo to izvukli van kroz mali otvor u "pozadini", nakon toga tuda nasipali malo soli. Onda se oko ptice napravi kugla od ilovače ili mokre zemlje, kugla se stavi u žar i tako peče. Istina je da perje ostane u zemlji.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Najscnije pile kaj sam jeo je kad su decki u sumi malo ga iznutra popunili spekom zamotali u nekoliko krugova alu folije i prekrili sa pepelom i zarom vratili se tome nakon nekoliko sati i rastvorili foliju....m njam....

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,998
Malo smo se počastili u Rovinju.

Prilozi

• IMG-cdb206dc572cdde825ab2f475361a0f7-V.jpg
    IMG-cdb206dc572cdde825ab2f475361a0f7-V.jpg
    46.7 KB · Pregleda: 22
  • IMG-467daa9248ab58eca58ddced3fb99c19-V.jpg
    IMG-467daa9248ab58eca58ddced3fb99c19-V.jpg
    46.5 KB · Pregleda: 22
  • IMG-9b180d8c37731637e932bee61092009c-V.jpg
    IMG-9b180d8c37731637e932bee61092009c-V.jpg
    42.4 KB · Pregleda: 22

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
kupil sam danas na tržnici u klc svježe srdele. sada kada ih čistim neke srdele sa strane imaju izvana imaju kao nežto tvde ljuske i oštre. kaj je to? IMG_20211015_122627.jpg

Posljednje uređivanje:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Imam mali problem.
Supruga je složila "dračnatu marinadu" 😏 (drač su korovi, biljke) i dan i pol je bio u tom "tretmanu" jedan "buncek bez kosti". Naravno bilo je tu još svega vraga, od češnjaka do soli da te glava zaboli. Danas je napokon dobila 1 slobodan dan i da nas počasti, tog je bunceka lagano pekla u pečnici, u pokrivenoj posudi skoro 2 sata. Složila je uz njega meni uvijek fino dinstano kiselo zelje i nekakve njoj fine popečke od kukuruznog "šrota" 😂 i riže.
Servirala je da bude praznik za oči. Jedem ja, jedem, ali nepcu treba neki vrag za "zalijati dušu". Tu je ključ mojeg problema. Probam malo crnog domačeg - paše. Drugu rundu probam malo bijelog mladog - paše. U vrag mu sve dal, to je sad problem za moju sijedu glavu. Bijelo piti i opijen biti pa poslije toga prejti na crveno 😏🤔?
Vražja je to muka, nemam pojma kak' bude završilo, 🙃🤓😂 🍷👌🥂👌🎶🎶🎶

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Neznam jel se sjećaš onog mog poučnog videa kaj se tvog problema tiče?
Ja bi se njega drzal ;)

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Bijelo piti i opijen biti pa poslije toga prejti na crveno 😏🤔?
Pazi kaj ne buš kak onaj kaj ga je policija zaustavila poslije križanja;
- Gospon, prešli ste na crveno.
- Je, a kak ne bi kad je bijeloga zmanjkalo.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Neznam jel se sjećaš onog mog poučnog videa kaj se tvog problema tiče?
Ja bi se njega drzal ;)
Bolje ga ti ponovi, ponavljanje je majka mudrosti 👌

Najnoviji postovi

Na vrh