• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kuhinja

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,537
Kod nas još ima ljudi koji se bave grnčarijom,, i može se naći,, uglavnom na tradicionalnim vašarima i na tradicionalnim pijacama,,

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,043
Jutros, dok smo pili kavu, supruga me pitala: "kaj danas kuhaš?".
Ja sam trenutno "iza štednjaka" i nije mi nimalo teško :love: .
Sad bude po mojem izboru i po mojem ukusu:
- "kremenatlin" (tzv. svinjski kare) u
- kuhanoj i začinjenoj kiseloj repi,
- prilog bude restani kuhani krumpir.

Jaaako sam unaprijed siguran, da ne budem opipao niti jednu kost, jer supruga ih obožava "oglabati", nemam pojma kako se to HR pravopisno izgovara, valjda "u čiščenju kuhanih kostiju uživati sa svim ćulima i nepcem". Nebitno kaj sam i dalje nepismen. Danas, kod nas, bude kisela repa (sa svim dodacima) 🤣:ppozdrav:.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,102
Ja sam jučer svoju flasirao 😁.

A kum je je za Božić donjeo još bačvi. Tako da sada imam 17 😅😂.

Moram jednu prenamijeniti u posudu od 50l. A od jedne sam mislio roštilj napraviti..

1000019465.jpg 1000019122.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,947
Papaline u masti
Sreča pa je svinjska mast da pečenjara miris ribe ne povuče na sebe ;)
Šalim se malo, nisam ljubitelj ribe mada je zdrava, ali papaline su mi za prste oblizati, samo gutaš bez brige o koščicama.
A danas je nekakva riba i kod mene na meniu, sve nekak ručak odgađam nebi li večer došla pa da omastim brk nečim drugim.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,947
O toj u kotliču ne želim ni razmišljati.
Ako baš moram ne guram grabilicu, zaimaču, kutlaču, šeflju, kacijolu, kačicu, paljak, paj.... preduboko.
To se po dnu kotura ko da su šarafi unutra kuhani :ROFLMAO:

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,831
Sreča pa je svinjska mast da pečenjara miris ribe ne povuče na sebe ;)
Šalim se malo, nisam ljubitelj ribe mada je zdrava, ali papaline su mi za prste oblizati, samo gutaš bez brige o koščicama.
A danas je nekakva riba i kod mene na meniu, sve nekak ručak odgađam nebi li večer došla pa da omastim brk nečim drugim.
I papaline i srdele u masti su odlicne...one kupljene u palminom pregorenom ulju su uzas...ovisi na kak pregoreno ulje naletis...spuhava mi se po njima cijeli dan...zna.mi i muka biti...
Ovo se najedes i nist poslije toga...
Ja volim ribu. Na Badnjak bude uvijek riba. Moji obicno pohaju sarana a meni zena slozi rizoto (sa repovima racica). Prosle godine prvi put slagala kozice na buzaru sa spagetima. Prezderali se. Pa ce ove godine i rucak i vecera riba.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,947
Na Badnjak bude uvijek riba
I kod mene na Badnjak obavezno riba, ali na Božič je dan kad se ja oporavim od Badnjaka. Ne vele ljudi uzalud da bude svega ko na Božič....
Trudim se i uspjevm u tome, jednom mjesečno jesti ribu na bilo koji način mada nisam ljubitelj.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,831
Ja slagao rucak a zena veceru...
Zamazes se do laktova dok ovo jedes ali nema veze...obozavamo ih ovako jesti...
1000015949.jpg

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,958
Ja i moja žena jedemo ko vrapci....ona u apsolutnoj vrijednosti, a ja u omjeru.
Čitaj: ona par grama hrane, a ja pol od svoje težine

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,043
Ja ne jedem "previše", izgleda da mi oko mene, imamo jako gusti zrak, koji nas "napuhava". Mislim da je to jedini, loši razlog, jer meni je za jesti i piti sve jako fino. Tj ne vidim smetnje za "razvoj". 🤭🤔🥰

Najnoviji postovi

Na vrh