• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz - 2015

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Kod nas je 35–40 lipa čhv.

Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 5020X koristeći Tapatalk
To je realna cijena i način po ČHV, jer neki biseri "neznaju" za te mjere osim, ral, pola i frtalj, te sve zaokružuju u svoju korist, već sam pisao o tome..ja ne naplačujem prema papiru, tj. posjedovnom ili vl.listu (prema papiru se kupuje zemlja) već prema zasijanoj površini, koju svaku izmjerim dok berem.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
A čime mjeriš, navigacija ili sa traktorom?

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
@bhorv, to je najbolji i najpošteniji način za obje strane i odmah s tim podacima u crnu knjigu i vidimo se nakon žetve.

Usput moja formula je 0,375knxčhv ,k tome još zaokružim u njihovu korist ak je sve za 5 i polako uvodim novu uslugu a to je berba ili kombajniranje istovremeno s malčiranjem te je ujedno najskuplja varijanta za gazdu:)

Posljednje uređivanje:

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
A čime mjeriš, navigacija ili sa traktorom?

Duljinu traktorom, imam iznačenu jednu toćku na pd kotaću, čiji puni krug iznosi 2,8 m, izbrojim u jednom prolazu, širinu sam koracima, ali odnedavno imam

Prilozi

• sku_208042_1.jpg
    sku_208042_1.jpg
    20 KB · Pregleda: 99

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Na kojem principu radi ovaj laserski metar,jeli na kraju mora imati neki predmet koji odbija zrake,i do koje duzine radi.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Da, na kraju mora biti nekakav predmet, ima raznih duljina, prema kojima je i cijena. upiši u google Laser distance meter.
Ja na među postavim traktor i od druge međe kliknem, i točnost je na 1 cm.
@Sima..jbg, snalazim se kad nemogu imati traktor s GPS-om.

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Pravo dobra stvar,i nema da se petljas sa gazdom kada se radi usluzno, a on te levati nema toliko (povrsine) a ti znas da ima.,..

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ja jednostavno vjerujem gazdi zemlje i ne pada mi na pamet ići mjeriti tuđu zemlju. Ako gazda nezna nek ide na njegovu dušu. Nikad nisam pitao koliko ima zemlje nego koliko ima posijanog i prema tome naplatim, uvijek zaokružim na manje ako je slabije rodilo.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Kakvo je to pitanje za prodaju svoje robe koliko kupac nudi? Valjda ti prodaješ i postavljaš svoju cijenu za koju znaš koliko je možeš korigirati na dolje. To ispada kao oni oglasi u Njuškalu, kada imaš sto oglasa istog proizvoda sa istaknutom cijenom, a sto prvi napiše cijena po dogovoru. Takvog i ne zovem. I ako taj treba kukuruz u Zaprešić traži ga sa prijevozom, gotov na dvorište.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Imam hekar metar na oba traktora, sijacici i komabjnu i nikad ih nisam ni pogledao.
Ako ne vjerujem postoji arkod koji jedini mjeri stvarno stanje.

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
Kad pogledam u knjigu gdje sam zapisivao površine parcela kad sam uslužno brao kukuruz, i površine tih istih parcela koje sad radim u zakupu, i za koje plačam zakupninu, mislim si koji su to mafijaši. Ovi sa Sicilije su male bebe prema našim "poštenjakima".

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Pak normalno, ak čovjek vidi priliku da te prevari bude ju iskoristio, nesmije se biti popustljiv, onda si radio zabadava.

Nisam jednom to doživio, čak sam i nekoliko puta išao sa laptopm u polje i čovjeku na licu mjesta pokazao arkod snimku da mu pokažem za koliko me htio prevariti...e onda smo se drugačije razgovarali.

borovicb

Član
Tu od
29 Velj 2012
Poruka
406
Evo slika od danas.
syngenta maverik, ja zadovoljan 12t/ha, gnojidba samo s stajnjakom.
A pionir nez koji tocno 400 grupa, jako loše ispod 7t/ha a dobil je i 15icu i ureu. Mada su parcele na kojima je sijan lošije kvalitete i par ih prve godine radim.
Vlaga 18-21%, a prošle godine maverik 32-34%

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Odlican prinos kolega, al to su te vase zemlje, plodne, tak je i ujak u cehovcu dobil na 4500 chv 18t, vlaga 21, ne znam koji hibrid, mislim da je pioneer, al samo osnovna predsjetvena gnojidba.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Maverik je silažni hibrid, to predpostavljam da znaš kolega. Mi ga imamo svake godine i daje odlične prinose silaže, višak od silaže također kombajniramo i sameljemo u vlažan šrot.
Isto tako daje i odlične prinose vlažnog zrna :)

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Evo uhvatio i ja vremena pa da se pohvalim.
5,5ha=31tona kukuruza.lani sam sa 3ha dobio 33tone.
Dekalb- vrlo ugodno iznenadjenje,sa 1.5ha sam dobio 16800kg kukuruza vlage 22,4% sijan 1.5
Kws je jako podbacio,nagodinu ga neću sijati,vlaga je bila 19% ali prinos katastrofa.
Pioneer je bio malo bolji,5t/ha sam dobio,vlaga 22.4%.
S tim da mi je pioneer stukla tuča,nisam ni znao dok mi kombajner nije rekao.
Potrošio sam paletu uree,paletu kana,špricao sa banvel+motivel i sjeme=15000tisuca kn,
gorivo 2100kn,
kombajn 4500kn..
Kada dodje obračun znat ću gdje sam.
Ps.sve parcele su mi podvodne.

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
I ja se mogu isto pohvaliti 10 rali oko 38 tona vlaga 25% kad sve zbrojim pozitivna 0, nisam računao rad i amortizaciju, da nije poticaja debeli minus:(

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh