• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz - 2015

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ja sam brao doma jedno katastarsko jutro sa Tornadom 35 i 10 bunkera sam nabrao na tom komadu,prinos odličan,ali gnojenje dobro i hibrid naravno mora biti odgovarajući.Strogo samo PIONIR sijem,več sam o tome pisao.Svatko ima svoje razmišljanje,i siju svašta ljudi na njivama,onda kada vide koliko ja berem čude se prinosu.

Koji je to pioneer bio sto si brao u klipu?

A ovo za oplodnju je skroz istina, koji god hibrid da ude u oplodnju u onim vrelim danima ostaje puno jalovih stabljika..
Meni je npr 572 prosle godine na jednoj njivi od 1 ha dao 5 prikolica klipa, a ove godine na toj istoj njivi 2 i pol prikolice..

Vuga

Član
Tu od
7 Ruj 2014
Poruka
130
A jel ko sijao Zlatka od Poljodara?
Da li je on dobar za ishranu svinja?

Mi smo ga sijali, 3 godine za redom, i bili smo jako zadovoljni. Svinje ga vole jest. Nakon njega sijemo granor isto od poljodara. Razlika je samo u veličini klipa. Granor ima veći klip, s tim i veći prinos. I ove god bi ga sijali ali ga u okolici nismo imali di kupiti.

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Koji je to pioneer bio sto si brao u klipu?

A ovo za oplodnju je skroz istina, koji god hibrid da ude u oplodnju u onim vrelim danima ostaje puno jalovih stabljika..
Meni je npr 572 prosle godine na jednoj njivi od 1 ha dao 5 prikolica klipa, a ove godine na toj istoj njivi 2 i pol prikolice..

Pionir 0216,sijan 30.4

antolo46

Aktivni član
Tu od
23 Srp 2014
Poruka
316
Od poljodara i zlatko i granor kod nas su se jako dobro pokazali, imamo srednje teske do teske zemlje. A kaj se tice ishrane zivotinja takoder sve najbolje mogu reci, jako rado ga jede sve, jako kvalitetni hibridi

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Super prinos. Kaj ste za gnojivo bacali i koliko kg po ha ? Ide opet kukuruz na godinu tu ili ?

marijogjulic

Aktivni član
Tu od
26 Lis 2013
Poruka
526
Išlo je proljetos 15-15-15, i urea, ali neznam koliko, a u jesen je zaorano 7-20-30.
To se sutra ore i ovih dana ide pšenica gore.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Par slika prošlotjednog branja.
OS 398, kako je god nastradao od poplave i kako je loše izgledalo, nakraju sam zadovoljan.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Dobro to zmajo draple, koji je to model i dali ste to vi produživali rudo, nekak mi kombajn daleko od traktora ili ne?

Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 5020X koristeći Tapatalk

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
To ti je 2K, a rudo mu je u originalu takvo kakvo je, nikaj nije predelavano osim kaj mu je napravljen bunker, on u originalu vuče prikolicu za sobom i elevator odmah nosi na prikolicu.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ja danas bral kumu kukuruze, ljudi moji kaj tu ima smeca u bunkeru, to nije za gledati uopce, jednostavno nije vrijeme za branje i to je to, temperatura bila 23 stupnja, berac lijepo ocisti klip, ali ono lisce od stabljike sve zavrsava u bunkeru..
Sutra idem ranom zorom pa mozda bude bolje..

borna92v

Član
Tu od
23 Sij 2013
Poruka
648
ništa bez rose ili magle... Čim se stabljika osuši lišča ima ko i kuruze... jel ima ko sipov tornado 80 ili 40 s ventilatorom? pitam jer me zanima kak čisti po suncu i jel baca listinu u bunker?

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Ja takvim nevaljancima koji nisu brali u 9 i 10 mjesecu uopće neberem, to su zamene lijenčine i niš koristi bez obzira bili i rodbina, a što se tiće ventilatora i on propusti lišće u bunker kad je isto u fazi kao sada, naravno opet zavisi od sorte kukuruza, i vrijeme berbe, ujutro, i po rosi. Ja godinama berem i moje mušterije koje sam si ostavio su prije svega vrijedni ljudi koji počinju u 9 mjesecu i završe početkom 10 mjeseca, a ovim nevaljancima neka bere tko hoće i kad oni hoće.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Pa recimo kod nas tko nije uspio pobrat u 9 mj. u 10- tom nije mogao u polje jer su bile poplave i na mjestima je bilo vode do kraja mj. Ne možeš te ljude smatrat manje vrijednima, neke sorte i kasnije dozrijevaju. I kod mene još ima neobrane kukuruze koja stoji i čeka a znam da taj čija je nije lijenčina ili nevaljanac.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh