• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz - 2015

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Nemoj Bc ako Boga znaš... Podbacio ove godine previše na jakoj zemlji, sa jakom gnojidbom...

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
I ja sam izbacio BC prije par godina.. Ali 572 mi je odlično dao i prošle i ove godine, a Pioneer ove godine katastrofa, muljaze sa sjemenom i svašta..

BC 572 dobro rodio i prošle i ove godine. Pioneer prošle godine odlično, ove godine katastrofa..

Posljednje uređivanje od moderatora:

Mario1993

Aktivni član
Tu od
24 Velj 2015
Poruka
257
Ja sam se ove godine jako zeznuo sto nisam zatanjuravao ureu, da sam je stavio vjerujem da bi ona dosta drzala vlagu u onim vrucim ljetnim mjesecima i da bi prinosi bili daleko bolji..

Ja sam baco 50kg/kj UREA-e, a susjed o kojem sam govorio je bacio 160kg/kj i nije bilo nikakve razlike.

Zanimljivo je da mi je na ogledu prvi počeo žutiti P9911 koji je Aquamax, zatim Dekalb, a zadnji BC572.
Nije ni čudno da je na našem području kukuruz 2kn, kad mi ostvarujemo puno manje prinose.

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Dado kojom brzinom bereš sa universalom ?
Jesi probao s df-om jel ideš nešto brže ili podjednako i kako ti peruša kad ideš brže ?

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Ja sam brao doma jedno katastarsko jutro sa Tornadom 35 i 10 bunkera sam nabrao na tom komadu,prinos odličan,ali gnojenje dobro i hibrid naravno mora biti odgovarajući.Strogo samo PIONIR sijem,več sam o tome pisao.Svatko ima svoje razmišljanje,i siju svašta ljudi na njivama,onda kada vide koliko ja berem čude se prinosu.

antolo46

Aktivni član
Tu od
23 Srp 2014
Poruka
316
Kod mene najbolji ove godine poljodar granor i zlatko. Granora bilo na pol rali 5,5 kubika klipa s tim da je cetvrtinu zeznula suma. Od bc 572 i 408 bili slabiji ali zadovoljni smo s obzirom na nevrijeme koje ga je poleglo u pocetku cvatnje i suse koja je bila

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Reci za toliki prinos koja je klasa zemlje i da li gnojiš stajskim?
Da ti budem iskren kod mene se klase ne spominju uopce. Gdje bi uopce vidio to?
Analize se svake 4 godine rade, a stajnjaka izvezem koliko nabavim. 5-10% zemlje otprilike godisnje.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
I ja sam izbacio BC prije par godina.. Ali 572 mi je odlično dao i prošle i ove godine, a Pioneer ove godine katastrofa, muljaze sa sjemenom i svašta..

BC 572 dobro rodio i prošle i ove godine. Pioneer prošle godine odlično, ove godine katastrofa..
Ovo gdje sam skinuo u zrnu bc 572, parcela do moje su bila neka 3 Pioneera u pokusu, Bc je daleko bolji, prednost pioneera je u manjoj vlagi. Kod mene 572 ostaje broj 1!

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Eto, i kod mene Bc 572 bolji pogotovo za berbu u klipu, nešto veću vlagu ima od Pioneera, ali berem u klipu pa mi veća vlaga nije problem :).

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
I kod nas bc 572 dobar zadnje dvije godine, s jako raduciranom, da ne velim nikakvom gnojidbom, i vise nego dobar.

Dube

Član
Tu od
20 Ožu 2015
Poruka
33
Kod mene Bc 572 prvi i zadnji put na njivi jalovog preko 30% katastrofa što je popado

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Sve zavisi od područja i vremena oplodnje, za moje područje odgovara. Koji god dođe u velikoj vrućini i suši u oplodnju, nema od njega sreće.

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939
Ove se godine dobro videlo kak ko radi.Ko je posijal rano rane hibride FAO 300 je pobral krajem 9. mjeseca kad je bilo ljepo toplo i suho.U miru izoral i pripremil njivu na sjetvu.Drugi kaj imaju neke super duper hibride kaj su jako dobri za :pig: ak ne podbace ak nisu pljesnivi:^): i tak dalje oni beru sada- u blatu.Kod nas su jedne njive i plivale u poplavama.

I sad me zanima ak nebu drugu godinu ista priča.

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Stvar je u tome za sto proizvodiš kukuruz
Ako hraniš stoku onda je opravdano kvalitetniju kukuruzu sijati i vi koji par rali za u kuruznjak možete sijati ali malo veći ratar neisplati mu se sijati bc jel je u zrnu katastrofa za brati
A meni za u silos samo kile igraju

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Kako misliš da je u zrnu katastrofa za brati? Zbog sporog otpuštanja vlage iz zrna ili?

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939
Ah kvaliteta, mislim da je tako mala razlika da se ne isplati sijat+kak je bio da je 3-4 tjedna padalo da se nije moglo brati i sad su bile više vlage i plesni.
Sam sijem fao 300.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
A jel ko sijao Zlatka od Poljodara?
Da li je on dobar za ishranu svinja?

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Kod mene se je to prije sijalo dok nisu izašli neki drugi hibridi. Svinje se ubijale za njim ali prinos jako mali isti kao i BC 462.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Koja bi bili BC hibridi dobri da se posiju za svinje,mislim na domaće?

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Najbolji 462 ali prinos jako slab. Dosta godina sijem samo Pajdaša ( njega mi pojedoše divljaci ), a ove godine imam i 572. Za njega isto kažu da je dobar za gice pa bumo videli.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh