• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz - 2015

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
To je druga priča, ja govorim o onima koji nisu niti počeli do sada. Neki dan mi dodje jedan, i kaže da nije do sad imao prikolicu..a njegova dvije godine stoji pokidana,, posao od jednog dana da se popravi.. to je izgovor lijenčine, koji nigdje neradi, spava do 10-11 sati. Nit brige, niti pameti.

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Ja sam juce pobrao prvih 4 rali vlaga 28 i kako brati prije a kuruznak 12x3,6x1,7 metara i stane unutra oko 5 rali

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ja startam sutra,5.5ha pa ćemo vidjeti.u subotu sam sa tastom išao voziti kukuruz kamionom uslužno,vlaga je bila 23.7%,sorte i prinose neznam,voze 3 kamiona i 3 kombajna deru,ima preko 200ha u komadu.

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
To je druga priča, ja govorim o onima koji nisu niti počeli do sada. Neki dan mi dodje jedan, i kaže da nije do sad imao prikolicu..a njegova dvije godine stoji pokidana,, posao od jednog dana da se popravi.. to je izgovor lijenčine, koji nigdje neradi, spava do 10-11 sati. Nit brige, niti pameti.

Uh ti su mi najjači . I onda ti dojde da mu ti posudiš prikolicu, pa da mu samo podmažeš jednu mazalicu na traktoru, onda mu jedna mazalica potrgana i odma te pita imaš slučajnu rezervnu da mu staviš gore....

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Takvoga i ja imam i pumpam mu prednju gumu na fergusonu od 4 mjeseca.....
Jbg nema covjek vremena zakrpati.....pa kava....pa rakija i tak......e da i kuruzu su poceli sad brati....

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Takve treba odmah naučit na red jer u protivnom ispada na kraju da je*eš sam sebe ako podržavaš takvo ponašanje, neki to shvate prije a neki poslije.

Na kraju ispada bolje platit težaka nego pomagat mu kad mu se prohtije u zamjenu za to što je on tebi pomogao nekad.

Ovu sezonu se moglo brat večinom bez problema tako da nema nekog valjanog razloga u večem dijelu zemlje da to nije napravljeno.

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
999
Bok ekipa!

Da li još netko ima za prodat friškog kukuruza u zrno? Može količina od šlepera 25-30 tona na više

Može ponuda ovdje ili na pp

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
999
To je za moju firmu gdje radim, možete nazvati gazdu na broj (za broj me kontaktirajte preko privatnih poruka).
Sa njim se sve dogovara, samo recite da Vam je Dražen dao broj

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ja sam jučer napokon završio sa berbom svojeg, otegnulo sa na mjesec i pol dana, dva veča kvara, ono kišno razdoblje i eto ti.

Danas sam pomogao ujaku završiti, i ona je bi ou kvaru sa burgonom, pa se otegnulo, no danas smo brali sa dva berača i napravilo se do kraja.

Ukupno je obrano do sad oko 30 rali klipa, još imam nešto usluga drugi tjedan i gotovo za ovu sezonu.

Sva sreća pa nas je vrijeme dobro služilo, da nije neznam kako bi bilo!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma ova siva prikolica je bila u polju, ali bez jedne stranice, pa je ujak dovezao u ovoj maloj prikolici tu stranicu jer nam se činilo koda nebude stalo u ove dvije velike prikolice, ali nakraju u tu sivu smo iskipali jedan bunker od burgona i pola od zmaja tak oda ipak nije trebala stranica, pa se eto tako sve vozilo nazad kući.

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
Ukupno je obrano do sad oko 30 rali klipa, još imam nešto usluga drugi tjedan i gotovo za ovu sezonu.
kolega a da ti ozbiljno razmisliš o kupovini nekog kombajčića...imal bi puno manje posla i prije bi bil gotov,a kaj se tiče troškova sušenja to si lako zaslužiš sa uslugama...:icon_e_wink:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma vredu, u planu je nekaj takvoga, ali to ti je sve zajedno sa uslugama koliko smo skinuli sa dva berača.

Nagovaram uju da prodamo Burgona jer za njega se mogu dobiti još neki relativno dobri novci i da uložimo u neki mali Fahr kombajn sa 3m kosom i 4 reda za kukuruzu, moj Zmaj nam ostane za klip, koliko bude trebalo brati u klipu, nekih 10-15 rali, bude poslužil još puno, puno godina.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,895
@šanana, kak je cijena branja po kj. I još drzite bourgoina ??a tak malo skidate kuruze ,ja vas šišam svojim sipom 70

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ja berem po 500 kn/ral.
Ujak ima burgona za svoje potrebe i nešto sitno usluga, a ja napravim usliga skoro isto koliko imam i svojega sa Zmajem.

marinko96

Član
Tu od
29 Kol 2015
Poruka
70
Zanima me sad cu prvi put sadit kukuruz na proljeće za prodaju posto sam tek počeo bavit se poljoprivredom koliko umjetnog bacit i koje kukuruze najbolje sadit. Za sebe uvijek sadim BC ali sad me za prodaju zanima koji je dobar

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh