Mozemo mi pricat sta hocemo,favorizirat domace al nema tu usporedbe...Ako je godina dobra i kisna,onda tu i nema tolko razlike,al svi znamo da je takvih sve rjedje.
Kod nas na istoku Slavonije je to posebno izrazeno,jer npr. prosle godine je u razdoblju od 6-9mj. sve skupa palo 10-15l/ m2 i tu domaci nemaju sta radit... takodjer imam parcele s pijeskom i od toga nebi bilo nista.
Koliko je razlika izmedju domacih i Kws,Rwa... toliko je opet Pioneer,kvalitetniji od ovih,a po meni Dekalb jos i od pioneera bolji... tako da gledat na ,200-300kn a ukupno ulaganje 5,6,7t/kn na ha. i riskirat normalan urod je besmisleno...
Normalno svaka sj. kuca ima svog favorita koji ce u odredjenim uvijetima dat bolji prinos al opcenito je to tako...
Ovo govorim iz svog iskustva i iskustva iz okruzenja,cesto znam na istu parcelu s istom agrotehnikom stavit dva razlicita hibrida pa se najbolje moze uocit razlika.
Kws je napravil dobar potez sa cijenama nek tak i ostane, mozda ga i drugi budu slijedili
Kws je zbog velike cjene prosle godine imao problema s prodajom,pa se bojim da ovaj jeftiniji nije prepakirani proslogodosnji!
Prije 4 god sam imao takav Kws 3381 di je bilo velikih problema s nicanjem i otprilike 1/3 nije uopce nikla... da bi se poslje ustanovilio o cemu je rjec... inace sjeme kupljeno kod Prvce .
Preporuka obratit paznju na deklaraciju a po potrebi trazit i potvrdu trgovca !!!