Ekipa, ljudi svašta pričaju i izmišljaju a pojma nemaju, tak su i mene splašili da je dekalb kuruza GMO. Nazval sam u dekalb, dogovoril sastanak sa promotoriciom i žena mi je sve objasnila i rekla da GMO-a u deklbu ima, ali ne u Hrvatskoj jer je strogo zabranjen i da ih stalno kontroliraju i da uopče hibride koji su GMO ne uvoze u Hrvatsku.
Ja ove godine idem probat dekalb i po tome kaj sam do sad videl i čul od ljudi koji su ga do sada sijali, svi imaju pozitivna iskustva. Sijem i KWS i s njima sam zadovoljan, a kaj se tiče Bc hibrida do sad sam ih sijal 90% površina, ali od sada sve manje i manje i po malo ih izbacujem. Ja sam onaj koji uvjek podupire domaću proizvodnju ali onda moram u toj vreči sjemena koju sam platil, dobit i ono kaj piše na vrećil. Ali to tak nije, nit im je sjeme kalibrirano, niti ima klijavost, pa u istoj sorti kuruze nije ta sorta nego svaka vreča sjemena ista, a kuruza različita. A onda još i na vreči piše da je proizvedena u srbiji(znači da nije domaća Hrvatska proizvodnja).
Ako nisam dobil ono kaj sam platil, onda neću više ni to podupirati pa baš da je i 100puta domaća firma, nego se okrečem stranim proizvođačima sjemena koji su bolji i kvalitetniji.
Nadam se da nisam nikoga uvredil, ali pišem samo iz vlastitog iskustva.