• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2016

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,244
Evo odure, sunce joj..

To sam slikal na medasevoj njivi, tu je sijacica malo gusce posijala i gamad sve prozdira, jel bude od tog kukuruza sta i jel se bude oporavio?

A ova slika je na mojoj njivi samo do drugoga medasa, isto se vidi kako je svaka biljka dobrano izgrizena..

Samo na dvije njive imam problema sa pipom i to na cetiri reda do mede, tj od medasa..
Jel bi mogao biti problem taj sto ti dva medasa vec 7, 8 godina siju stalno kukuruz, a ni jednom zito?

Inace, u nasem ataru sam danas vidio dosta stete od pipe, sto ovih godina bas nisam primjecivao, od kud je ta kamad dosla, ne znam..

ZvonimirKWS

Član
Tu od
19 Srp 2013
Poruka
173
Ta gamad je stalno tu samo kaj su im se ove godine očito potrefili vremenski uvjeti kao npr jako rane visoke temp. pa se gamad namnožila a i normalno da im monokultura kukuruza dodatno podstiće aktivniji seksualni život :)
Samo vi opalite insekticid i kukuruz se bude oporavil ali kak sam vam prije napisal neka bude neki sistemik jer sa kontaktnim potrovat čete samo one koje zateknete na svom polju a već sutra će vam opet doći susjedove.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Nek slučajno preklopi prskalica par susjednih redova da su čim dalje.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
873
Evo odure, sunce joj..

To sam slikal na medasevoj njivi, tu je sijacica malo gusce posijala i gamad sve prozdira, jel bude od tog kukuruza sta i jel se bude oporavio?

A ova slika je na mojoj njivi samo do drugoga medasa, isto se vidi kako je svaka biljka dobrano izgrizena..

Samo na dvije njive imam problema sa pipom i to na cetiri reda do mede, tj od medasa..
Jel bi mogao biti problem taj sto ti dva medasa vec 7, 8 godina siju stalno kukuruz, a ni jednom zito?

Inace, u nasem ataru [/I]sam danas vidio dosta stete od pipe, sto ovih godina bas nisam primjecivao, od kud je ta kamad dosla, ne znam..

Odakle si iz Podravine kad imate atare

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Kisa pada danima. Bolje reci, lije. Stanem na uvratinu i propadnem do gleznja. Doduse, kukuruz klija, ali je jako hladno. A di se dizala sijacica ga je i otkrila. Jedino me strah kako ce izaci, jer se sve vec uljepilo. uploadfromtaptalk1462306467241.jpg

Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,244
Odakle si iz Podravine kad imate atare

Ne znam ja jel mi imamo atare ili nemamo, ali ne znam kak bi drugacije nazval vecu povrsinu zemlje koja je u vlasnistvu jednog ili vise naselja?
I kaj fali toj rijeci atar?

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,751
Bome, gledam ja tu po Sisku, a i posavini, sve kaj su drljali i mrljali po blatu i mokrom, nigdje ništa nije provirilo ni nakon 2 tj već, a i to malo šta je, žuti se ko limun.... bit če da bude pušiona....

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
I kod nas oko ivanica je slična situacija,neki su vec tri tjedna u zemlji i nedaju se van.

MI još nismo ništa kukuruza posijali na srecu jer baš neka dobra iskustva s kukuruzom koji je dugo u zemlji nismo dosad imali.

Ne znam što ce se desit s kukuruzom kad sunce zagrije zemlju punu vode i sjemena nakon sto je sjeme vec 20 dana u zemlji.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Kažu da se usporeno nicanje osjeti na prinosu,u kojoj mjeri,vidjet ćemo. Baš pričam s kolegom,jadan je totalno. Svake, godine je sijao kasno,prinosi slabi. Ove godine je sijao rano,prvo mraz,pa voda... :)

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Danas je 4.5. i ima krajeva gdje se neće još danima moći u njive, a kiša je u prognozi gotovo svakodnevno. Kada će ljudi koji nisu posijali moći u njive pitanje je. Velika većina je pokupovala hibride koji nisu za kasnije rokove i šta s njima. Kada bi čovjek vidio iza čoška bio bi puno pametniji.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,586
Kažu da se usporeno nicanje osjeti na prinosu,u kojoj mjeri,vidjet ćemo. Baš pričam s kolegom,jadan je totalno. Svake, godine je sijao kasno,prinosi slabi. Ove godine je sijao rano,prvo mraz,pa voda... :)

Jako se osjeti. Kad mi je nejednoliko niknula, ona prva je bila super, a zadnja nikakva. Razmak nicanja je bil do 3 tjedna.

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939
Kak kude bude, sada kiša a drugi mjesec suša ...
Ove godine su bude videlo kak su njive pripremljene i kakva je kvaliteta sjemena.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
A korovi?? miruju,učvrščuju korjen pod zemljom, a sad dok zatopli??? videlo se bu i kvaliteta herbicida. Svi reklamiraju svoje proizvode za idealne a ne za stresne uvjete.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
S čime ćete još prckati u kojim kombinacijama neznam ni sam što da uzmem.

matijavz

Član
Tu od
13 Pro 2015
Poruka
235
Evo i kod mene se pojavila kukuruzna pipa na kukuruzu koji ima 2-3 lista...
Da li prskati? Kada i sa kojim insekticidom?? Citao sam ima ih dosta u ponudi..
IvanKC sa cime budes spricao??

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
865
Jel kasno ovih dana kad se popravi vrijeme uzorati i posijati nekaj iz grupe 300 za zrno ili klip?

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Nije kasno,do 10.5 ide i grupa 400 za klip,kako onda stočari koji sade nakon 2 otkosa ljulja

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh