• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2016

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

borno

Član
Tu od
29 Ruj 2015
Poruka
56
2014.g. sam posijao kukuruz prije 15.04. i svi su se čudili i seruckali ovo i ono.Poslije toga su se izlilo preko 120 l kiše u par dana i stalno je dopadivalo.Ispuštao sam vodu iz polja i gledao na tri lista kako je kukuruza izmučena.Došlo toplo vrijeme i ona je krenula ko luda.Oni što su se čudili sijali su i poslije 15.05.Na 14 rali istrunulo mi je zanemarivo.Prosjek u žetvi je bio sirovog oko 6500kg. po rali.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,002
Danas obilazio kukuruz,sijano 20. I 21.4 klicu je pustilo,jedan sunčani dan i izlazi van..nisam našao niti jedno trulo zrno..

Gegic

Član
Tu od
12 Velj 2016
Poruka
226
Moja sadena 27.04.. proklijala do kraja tjedna je vani..[emoji41]

Poslano sa mog ZTE Blade L2 koristeći Tapatalk

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,244
Evo i kod mene se pojavila kukuruzna pipa na kukuruzu koji ima 2-3 lista...
Da li prskati? Kada i sa kojim insekticidom?? Citao sam ima ih dosta u ponudi..
IvanKC sa cime budes spricao??

Jos budem promatrao par dana koliko stete radi..
Ako bude previse stete idem u prskanje, budem uzeo Karate zeon..

A sto se tice toga kad sijati, ja samo ove godine sijao 13.4 i sva je uredno niknula, zuta je, ali raste..
Iduce godine budem posijao jos ranije, barem do 10. 4. da bude gotovo, jer vidim ove koje su ranije posijane, napreduju samo tako, mada je i hladno i vlazno..
A i istina je, ovo sve sto mraz pofuri do 6 listova, sve se oporavlja i raste dalje..
Tako da, u ova susna ljetna vremena, rana sjetva je zakon!

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Kako stručnjaci objašnjavaju za pipu ona je najopasnija u početnoj fazi razvoja kukuruza jer izgriza klicu i mlade listove. Ako ih nema izrazito puno možda je dobro sačekati da zatopli i biljke počnu intenzivnije rasti pa vidjeti šta se zbiva. Kako je napisao Zvonimir iz KWS sistemični insekticid.

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Prodavač mi je rekao isto tak 200 l na jutro al mi nekak malo vode...da se uvjerim :)

Evo sad se prolio opasan pljusak tako da nema jos ulaska u polje.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,751
I kod nas oko ivanica je slična situacija,neki su vec tri tjedna u zemlji i nedaju se van.

MI još nismo ništa kukuruza posijali na srecu jer baš neka dobra iskustva s kukuruzom koji je dugo u zemlji nismo dosad imali.

Ne znam što ce se desit s kukuruzom kad sunce zagrije zemlju punu vode i sjemena nakon sto je sjeme vec 20 dana u zemlji.

U ovoj situaciji i godini kak je ova, predlani sam ostao skoro bez 1/3, šta je strnulo, šta je voda pojela... bilo mokro i nikakvo da se presijava "u nekom roku"...i šta se je borilo s vlagom, bilo žuta i klipić na kraju za ništa..Po vremenskoj prognozi, teško da bude išta od sijanja narednih 10 dana...

Gegic

Član
Tu od
12 Velj 2016
Poruka
226
Evo bc344 cetvrti tjedan
1de8e4bd1eaabb83dba9b7e4fd081142.jpg

4d821f8ed592dd9404512a6e6d67ef5d.jpg

Gegic

Član
Tu od
12 Velj 2016
Poruka
226
Akcijska po 299

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
865
Dobio sam još jednu jnivu za obradu pa je danas uzorana i sutra je priprema i sjetva. kupio sam KWS 2376 jer je bio najpovoljniji. Vrečica 25 000 zrna je 247kn. Prepakirano je sjeme, god proizvodnje je 2014. a zemlja podrijetla je Rumunjska.

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
865
Da, to sve piše na deklaraciji. Jedino što ne znam iščitati kolika mu je klijavost.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Po mom mišljenju ovo proljeće do sada nije bilo vlažno nego samo hladno. U zadnjih petnaest dana palo je oko 50 do 60 l/m2 kiše. Lani je oko 20. svibnja u dva dana kod mene palo preko 100l/m2.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh