• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2016

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
Heheh , samo Mirelu nazovi i ona sve rješi .

Nego Dalibore šta češ ti sijati , koje hibride?

Posljednje uređivanje od moderatora:

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Ove godine budem sijal 90% RWA hibrida , naruđba je već napravljena :
Es Armandi : 80 ha
Ulyxxe 20 ha
Berxxon 15 ha
Futurixx 20 ha
Es Carmen 5 ha

i AS hibrid silazni 13 ha

Kaj budeš ti sijal ?

Tu od
20 Sij 2016
Poruka
76
Moze neko reci iz iskustva kakvi su ti rwa hibridi?
Kako idu prinosi i kako gnojite?

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
Ja sam kupio KWS sve tretirano sa Force-om.

O pa ti budeš imao opaku površinu pod kukuruzom :)

Gnojidba kod mene : PK 20-30 - 350kg/ha (zaorano)
NPK 15-15-15 - 175 kg/ha (predsjetveno)
UREA 175 kg/ha (predsjetveno)
KAN 175kg/ha (prihrana)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ja sam več kupio KWS 3381, a MIKADA čekam več duže vrijeme, neka nestašica, sutra idem u poljoapoteku vidjeti dal je došlo.
A uzeo bi još i 1394, a sad je navodno cijena preko 330 kn, a bio je ispod 300.

Mislim da će KWS morati korigirati cijene.

ZvonimirKWS

Član
Tu od
19 Srp 2013
Poruka
173
Ja sam več kupio KWS 3381, a MIKADA čekam več duže vrijeme, neka nestašica, sutra idem u poljoapoteku vidjeti dal je došlo.
A uzeo bi još i 1394, a sad je navodno cijena preko 330 kn, a bio je ispod 300.

Mislim da će KWS morati korigirati cijene.
KWS nema akciju što bi značilo da distributeri nemaju razloga mijenjati cijene. Cjeli drugi mjesec traje Akcija u KTC poljoljekarnama za najjeftiniju grupu hibrida (KWS2376, KWS3381, Kinemas i Kitty) po cijeni 239,99 kn za 25 tk. Za kupnju jedne vrečice navedenih hibrida sudjelujete u nagradnoj igri gdje na kraju mjeseca možete osvojiti Inox posudu za vino ili u šestom mjesecu Daciu Daster.
Kod svih ostalih distributera, barem na mom terenu, cijene se nisu mijenjale od onih početnih 246 - 370 kn.
Jedini razlog zašto bi neki distributer dizao cijenu je da im KWS hibridi ugrožavaju prodaju drugih sjemenskih kuća kod kojih su vezani količinom. To je osobna stvar svakog pojedinog distributera i KWS na to nemože utjecati.
"Nestašica Mikada" ovo čujem dosta često na terenu i očito je marketinška patka nekog od konkurencije.....Mikada ima sasvim doboljno po redovnoj cijeni od cca 310 kn.

Heheh , samo Mirelu nazovi i ona sve rješi .

Nego Dalibore šta češ ti sijati , koje hibride?

Mirela je zakon ali teško da vam može prodati NS hibride. Poljocentar je zastupnik za AS hibride a NS Seme distribuira As Agro.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Ovo sa trikovima je počelo smarati ljude,svi imaju neke favorite,po onom što se čuje na tim predavanjima,svaka kuča ima nekog favorita,samo ne odradi on na svakom zemljištu isto,jer 2014 kod mene u selu jedan favorit ,je legao u zemlju kod onog nevremena u 9 mjesecu,ljudi su imali noćne more.Za ovu godinu rani sortiment bude Krabas,ne zato što je Zvonimir to dobro prezentirao u Šljuki,nego sam vidio sada 2 godine kod mog susjeda,em ga rano bere i dobro se bere beračem,mi mali još uvijek beremo klip,bez obzira na sve

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ja sijem za klip od KWS-a 3381 i 1394, ti su se meni pokazali odlični i ne eksperimentiram puno.
Za silažu ide MIKADO za 50% ukupne silažem, a drugih 50% kombiniram se još 2 hibrida OS i Syngenta.

Zahvaljujem se Zvonimiru na informacijama, potražit ću 1394 i Mikada.

johnnewman

Član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
362
Ja sam kupio KWS sve tretirano sa Force-om.

O pa ti budeš imao opaku površinu pod kukuruzom :)

Gnojidba kod mene : PK 20-30 - 350kg/ha (zaorano)
NPK 15-15-15 - 175 kg/ha (predsjetveno)
UREA 175 kg/ha (predsjetveno)
KAN 175kg/ha (prihrana)

Matija šta si sve uzeo od kws-a i po kojoj cijeni ja mislim ove godine ubacit kerbanis 580 i balasca i konfitesa imali dovoljno sjemena.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Ja sijem za klip od KWS-a 3381 i 1394, ti su se meni pokazali odlični i ne eksperimentiram puno.
Za silažu ide MIKADO za 50% ukupne silažem, a drugih 50% kombiniram se još 2 hibrida OS i Syngenta.

Zahvaljujem se Zvonimiru na informacijama, potražit ću 1394 i Mikada.

Ako imaš u blizini divlje svinje a siješ 1394 bolje da te novčeke popijemo jer četi sve porušiti toliko o kvaliteti dotičnog hibrida:icon_thumright:

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
Matija šta si sve uzeo od kws-a i po kojoj cijeni ja mislim ove godine ubacit kerbanis 580 i balasca i konfitesa imali dovoljno sjemena.

Balasco , Konfites i Kamparis , 370 kn

A doma mi još ostalo od prošle godine Krabasa i 2376 :)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ako imaš u blizini divlje svinje a siješ 1394 bolje da te novčeke popijemo jer četi sve porušiti toliko o kvaliteti dotičnog hibrida:icon_thumright:

Nemam ja problema sa svinjama, a ako več idu svinje na 1394 valjda je onda dobar, paše im :)

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Njega sijem samo tamo gdje znam da ne dolaze(divle svinje)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh