Dobro a koja je to sorta i kakav prinos može biti ak je vec sad vlaga 15.5? U mom kraju niko nikad nije brao ispod 18 jer se jednostavno nemre tak posušit.Kod kolege se vrši punom parom,vlaga oko 15,5...
View attachment 29066
I kakvi su to prinosi? Po meni to more biti kolko mi imamo po rali tu su takvi po hektaru.Nema rose, nema magle, nocna temp. 20, dnevna preko 30, ranija sjetva, vjetar stalno puse, manje oborina nego kod vas i eto. Raniji hibridi nerjetko se skidaju i ispod 14% vlage.
Ovaj plavi je kupljen kod Kralj i Kocijan bravarske radione. Ovaj bijeli sam kupio normalan 6 metarski za kukuruz al sam ga kratio na 4 i pol metra. Dodao motor, novi ležaji, i remenice, kratit ću i lopatice jer su malo previsoke.
Danas se bralo do mraka....Da, ali smo mrvicu zapadnije.
Vrijeme i uslovi su idealni za berbu u klipu. Vlaga zrna oko 25 posto, stabljika još zelenkasta. U ponedjeljak je dan D...Ekipa,dali je tko krenuo berbu u klipu??
Imam ja Cerjakov, bio na beraču Tornadu 40.Potpuno ispravan.Ja ne planiram krenuti jos barem 2 tjedna.
Sad sam u potrazi za kardanom s duplim zglobom, ali strasno tesko je to pronaci polovno, a novi su enormno skupi.
Jel bi vrijedio novi takav kardan za 1500 kn?
Ili mozda netko od forumasa ima za prodati kadan s duplim zglobom?