Mislim da nebu ništ od nadoplate, cijena je bila 87lp(?) pa bu tak isplaćeno.Kako prolazite s isplatom otkupljivača? Da li su neki nadoplatili razliku u skoku cijene kukuruza, koji ste predali početkom 10 mjeseca. Vidim na Srpskom forumu da njima nadoplačuju.
Kak možeš reć da na 75 lipa vlaga 20 posto nema zarade? Nema ako imaš 3 tone na ral al na 7 tona a moj kraj i okolica križevca i prema bjelovaru imaju i prek 8 tona tak da neznam kaj bi htio?U Srbiji je cijena za suhi oko 1.2 kn/kg, i svi vecinom kombajniraju suhu kukuruzu.
A kod nas je kao 1 kn suha, ali nitko nema suhu, svi u nasoj okolici koji su kombajnirali su imali oko 20 %, skoro nitko nije imal manju vlagu, i to nasi otkupljivaci plate 70-75 lipa i od toga nema nikakve zarade.
Ja sam vec nekaj vozil na silos i jos budem jer nemam vise kuda pospremati klip.
Ali za na godinu obavezno jos radim koseve i sve spremam u njih, nikakva kombajniranja i prodaja direktno iz njive, barem dok god nebudem imal vlastiti kombajn.
Ima zarade, ali je mala.Kak možeš reć da na 75 lipa vlaga 20 posto nema zarade? Nema ako imaš 3 tone na ral al na 7 tona a moj kraj i okolica križevca i prema bjelovaru imaju i prek 8 tona tak da neznam kaj bi htio?
Bilo bi dobro da je tako kod nas u Srbiji deru na tablicama za sušenje, na kukuruzu sa 16 posto vlage skidaju oko 15 postoU Srbiji smanjuju težinu na vlagu od 14% prema formuli:
((100 - postotakt vlage) / 86 ) X težina vlažnog = težina suhog na 14%
Npr ako imamo 10t sa 22% vlage :
( (100-22)/86 ) X 10t =(78/86) X 10= 9.069t suhog
Provjerite kolika je u dobivenim penezima na jedan ili na drugi način.
Ovo kaj se dogodilo bhorvu su "hrvatska posla".
Tko je najpoduzetnik u RH? Onaj koji najviše zeme drugima.
Znači dopeljam punu prikolicu kukuruze recimo 15t netto sa 16 vlage i za naplatu mi ostane 12750kg po punoj cijeni?Bilo bi dobro da je tako kod nas u Srbiji deru na tablicama za sušenje, na kukuruzu sa 16 posto vlage skidaju oko 15 posto
Koliko ja znam nema sušara koje rade uslužno barem ne nekih većih,postoje neke male ali to uglavnom za vlastitu upotrebuFormula je samo za preračun na težinu suhog zrna, a trošak sušenja je posebno. Jel postoje sušare za uslužno sušenje? Koja je cijena dosušivanja, ako postoje?
572 je jedino za branje u klipu, kvalitetno zrno i ne runji se i kad padne vlaga.Kako uspijete imati takve prinose kad je 572 u mojoj okolici jedva 6t/ha navukao. Nicanje bilo loše i u takvom lošem sklopu nije dao dobre klipove. Je li to do sjemena ili šta, kad je 9911 barem 30% bolji.