Je i čuo sam se s njim i s crnim ali još čekam vrijedi pitati...Pa kaj ti nije Jedvaj tu na 2 km od tebe?
Dobar hibrid malo duže je zeleni. Pa rana berbu malo odgoditi-ovisi o podneblju di se bu sijal.Jel imao netko ove godine P9978, kakav je bio?
U mojem kraju dosta su ljudi bili zadovoljni s njim, pa razmišljam da uzmem par paketa za iduću godinu
Pozdrav! Dali je sredstvo uspješno riješilo sovicu?Meni je kukuruz napala noćna sovica, al sam na vrijeme reagirao...išo sam s citryn max-om
Do sad nisam uspio dobiti argumentiran odgovor zašto nije u proljeće dobro, prije pripreme, dodati P i K ukoliko to nije učinjeno u jesen. Znam da su ta dva elementa slabo pokretna u tlu ali ako se u proljeće mogu P i K deponirati na 15+ cm (tanjuračom se vjerojatno mogu), koji razlog navodi na to da ih je bolje izostaviti nego dodati?Slazem se, previse gnojiva i kompliciranja. Idem recimo 400kg 3x15 i urea 200kg širom prije sjetve i kan u prihrani 150-200kg po ha.
U jesen 200 kg pk 20-30. Posto nisi zaorao nista nemoj ga ni dodavat onda u proljece.
Planiram na proljece ici prvi put sa startnim gnojivima pa cu znat neke rezultate.
Imam iskustvo kada sam gnojivo 7-20-30 koristio pri sadnji voća. Po proteku 3,4 godine na istom mjestu gdje je stavljano gnojivo još je uvijek bilo bijelih tragova gnojiva.... Prema tome topljivost gnojiva ovisi o proteku vremena, vodi u tlu, samom tlu, itd..... Iz iskustva znam, kao i što agronomi savjetuju da se 7-20-30 gnoji u jesen, upravo zato jer je gnojivo kompaktno i treba mu protek vremena, vode u tlu da se rastopi i da ga biljka može takvog i usvojiti.Do sad nisam uspio dobiti argumentiran odgovor zašto nije u proljeće dobro, prije pripreme, dodati P i K ukoliko to nije učinjeno u jesen. Znam da su ta dva elementa slabo pokretna u tlu ali ako se u proljeće mogu P i K deponirati na 15+ cm (tanjuračom se vjerojatno mogu), koji razlog navodi na to da ih je bolje izostaviti nego dodati?
Drugi, meni logičniji razlog, bi bio da nema dovoljno vremena za pretvorbu u biljci dostupan oblik. Još nisam naišao na neki struni članak koji bi to spominjao.
Analiza ja zakon, ali je nažalost preskupa u slučaju puno malih, bolje rečeno minijaturnih parcela, kakvih ima puno u mojem kraju.