• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2020

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ASD

Član
Tu od
4 Tra 2020
Poruka
55
Sto napraviti na parcelama na kojima kukuruz nije (pravilno) niknuo? Imam jednu takvu, cca. 1 ha. Jako losa priprema. Parcelu sam naknadno dobio na koristenje, pa je izorana tek dva tjedna prije sjetve i nedovoljno potanjurana pa su ostale velike grude. Uz to je sijano starom oltovom dvorednom sijacicom i cini mi se da je jedan red otisao preduboko jer je niknuo svaki drugi red a negdje ni to. Kako po potaknuti nicanje? Ili jednostavno potanjurati i posijati neku drugu kulturu gore? I koju?

ASD

Član
Tu od
4 Tra 2020
Poruka
55
Bojim se da ce prije istrunuti nego niknuti. Ima li kakvog smisla kultivirati sad prije neg je kukuruz vani?

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
668
Bojim se da ce prije istrunuti nego niknuti. Ima li kakvog smisla kultivirati sad prije neg je kukuruz vani?
Koja je kultura bila prije na tom komadu ?

ASD

Član
Tu od
4 Tra 2020
Poruka
55
Isto kukuruz.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
668
Možda ga je pojeo žičnjak ili nešto drugo treba vidjeti, odnesti nekom agronomu to sjeme pa pretanjurati i posijati neku ranije sortu soje 00 ili rane tretirane kukuruze

ASD

Član
Tu od
4 Tra 2020
Poruka
55
Inace sam sijao Dekalb 4943 koji je tretiran forceom. E sad... ne znam koliko je to pomoglo. Razmisljao sam da dobro pretanjuram i posijem soju.

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
668
Najpametnije samo treba pazit sa ćim je prskano ako si prskao korove da ne našteti soji

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Dekalb tretiran forceom je dobra stvar što se tiće sovica,žičnjaka itd..uglavnom rukom probaj naći sjeme,ukoliko ga ima,procijeni stanje(napuhnuto zrno,klica itd,ili je trulo) pa čeś znati što dalje.
Ako je bilo zrno u suhoj zemlji,ne vjerujem da je trulo.
Mene je spasila kiša što se tiče nejednolikog nicanja,jer sijao sam u suho.
Tako sad na istim parcelama imam kukuruz od 6-7 listova,i onog od 3 lista.
Tretirao sam adengom protiv korova i čekam uvjete za kultiviranje.

ASD

Član
Tu od
4 Tra 2020
Poruka
55
Dekalb tretiran forceom je dobra stvar što se tiće sovica,žičnjaka itd..uglavnom rukom probaj naći sjeme,ukoliko ga ima,procijeni stanje(napuhnuto zrno,klica itd,ili je trulo) pa čeś znati što dalje.
Ako je bilo zrno u suhoj zemlji,ne vjerujem da je trulo.
Mene je spasila kiša što se tiče nejednolikog nicanja,jer sijao sam u suho.
Tako sad na istim parcelama imam kukuruz od 6-7 listova,i onog od 3 lista.
Tretirao sam adengom protiv korova i čekam uvjete za kultiviranje.
Nesto je kise palo nocas i tokom dana. Budem vidio ovaj tjedan ako ima kakav napredak.

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
708
Evo jedan video iz prezentacije sjetve 21km/h

A ovako izgleda kada pukne signal na GPS-u

Prilozi

• IMG_20200522_190211.jpg
    IMG_20200522_190211.jpg
    28.5 KB · Pregleda: 84

mikiai

Aktivni član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
153
Pozdrav, čime raditi korekciju u kukuruzu prskano motivellom ali je sirak ponovno iznikao

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Motivell je najveće smeće koje postoji na tržištu.. probaj sa equpom ako nije pre velik kukuruz

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
668
Mene zanima što uzeti samo za sirak i pirike i sirak i kukuruz su iste veličine sirka ima onako po grmovima

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Nebi trebalo ništa smetat kukuruzu.. prskali smo nekad i kad je do koljena bio sa equipom.. sada su njive sve očiščene i nemam nigdi problema sa sirkom.. probaj nagodinu posijati soju pa ječam ili pšenicu da se malo očisti njiva

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh