dankec1912
Član
- Tu od
- 11 Lis 2019
- Poruka
- 55
Hvala. Ići ću sa 200ml Kolo 480s sa Tensiofilom. Razvuči tih 200ml na 3000m2 sa cca 150l vode. Mislim da bi to trebalo riješiti. Taman je sad korov (gavez) u cvatnji.Dikamba...
Hvala. Ići ću sa 200ml Kolo 480s sa Tensiofilom. Razvuči tih 200ml na 3000m2 sa cca 150l vode. Mislim da bi to trebalo riješiti. Taman je sad korov (gavez) u cvatnji.Dikamba...
Ostala mi je grupa 390 i 460??!! Evo nisam pametan.Nebude kasno ni za 10ak dana.
Sijao sam 20.6 i bilo 11t/ha.
A bilo je i sjetve 14.4 pa je bilo 4t/ha.
Pravila nema,ali nema ni panike.ovu koji sada posijete za 8 dana je vani.jos samo da potrefi da nebude 35°c u oplodnji i bit će ok.
20.6. i 11 t/ha? 😳Sijao sam 20.6 i bilo 11t/ha.
Pa prijave traju do 18.6....odeš i napraviš promjenu. To je najmanji problem. Do onda budem znao jel bude ili ne bude posijana.I kaj sad npr. u agenciji si prijavil da si posijal kuruzu, a ona još u vrećicama?
Kj se radi u takvoj situaciji?
Fali ga dosta
Da ne bi bilo obećanje ludom radovanje, danas sam prebrojil biljke u 5 redova. Rezultat je slijedeći: 289, 329, 314, 288 i 267. Prosječno je u redu 297 biljki. Prosječna duljina redova je 50 m. Ispada da prosječni rzmak 17 cm. S obzirom na to da su ponegdje 3 jedne do druge, još slijedi prorjeđivanje. očekujem da nakon prorjeđivanja ostane prosječno oko 250-260 biljaka u redu, odnosno prosječni razmak od 19-20 cm.Ne fali ga puno. Neki još niče, a po mjestima je pregust. Sijačica izbaci sva zrna, ali neka zrna ne ostanu tamo gdje padnu nego se otkotrljaju pa dođu po 2 ili 3 grupirana, a onda veći razmak. Već sam ja razmišljal o kupnji traktorske sijačice (ovu vuće mtk) i nisu problem novci, ali mi je onda problem međuredno frezanje po ugaženom. Uglavnom ja sam zadovoljan. Susjed je sijao OLT sijačicom dan iza mene i tek su jučer prve biljke probile na površinu. Kad se malo prosuši bum nekoliko redova prebrojil i utvrdil koliki je prosječni razmak.