NEWHOLLAND
Iskusan lik
- Tu od
- 15 Srp 2010
- Poruka
- 5,597
04 dizne 200l/ha. Tlak do 5 bara brzina do nekih 11-12 km/h. Ako je vjetrovito ionako se ne sprica ili se koriste drugacije dizne.
Isti parametri ko i kod mene, i u 2.brzini na 10-11 i to ispada cca 6km/hJa spricam sa 04 diznama, 6.5 km/h, pritisak 3.5 bara i 320 l vode na
Naravno, u praksi je to sve tu negdi, a u teoriji su to finese.... Kad riktam strojeve i špricu uvijek se vodim teorijom i da bude što točnije iako to u praksi nekad nema značajnije razlike, ali volim da je sve tip topMislim da je i na tak niskom tlaku dovoljno sitno, jer se kapljice razliju po listu.
Magla je problem jer ju vjetar lako odnese kam treba, a ionak ne dojde ispod lista. Mislim da to ima više smisla samo kod atomizera ili šprica sa zračnom potporom.
Stavi trojke dize i na 3 bara, obrtaje malo više i povečaš površinu poprskanu, ipak bu lakše. Ja trošim nekih 250 l/ha.Ja spricam sa 04 diznama, 6.5 km/h, pritisak 3.5 bara i 320 l vode na hektar.
NEWHOLLAND
Pred par godina ti si mi preporucil onu aplikaciju Lechler nozzle calculator i po tom si stelam sve parametre i mogu si potrosnju posloziti skoro u litru za odredenu povrsinu.
Jedino kaj mi je prskalica postala malo premala, 300 l je i s njom poprskam 1.5 jutara.
Prskam s njom preko 30 jutara, a zal mi ju je mijenjati jer radi ko singerica.
U tom je i problem ove lechlerove su stare,ali ih bile zamijenile ove druge koje bile katastrofa,sad sam stavio natrag te lechlerove koje su na slici. Na drugoj slici su prošlogodišnje,radile samo jednu sezonu. Odokativno imaju veću rupicu.@Ivan KC dok sam fergusonom prskao i ja sam drugom al s vise gasa pa sam nesto manje vode trosio.
@Fendt939 da, ag tronik
@mikke naravno da je razlika kad su se stare potrosile. I te lechlerove nisu skupe da bi se stavljalo neke lijeve
@Charlip svaka sprica vuce u sebe pa motorna pumpa ni nije potrebna. Samo ogovarajuci nastavak. Ja vucem iz obicne plasticne kocke ali kuci. Jer njive nisu daleko, a iz pipe je presporo.