Onda radi kako radiš. Ja sam na 50ha kukuruza išao u 1ha korekcije i to čičoke.
Najlakse je reći da sredstvo ne valja. Ili ici s kontaktnim sredstvima i 500 L vode. Gdje je koncentracija sredstva 2,5x manja od one koje bi trebala biti.
Ako se na jedinicu povrsine potrosi potrebna kolicina herbicida kako onda moze biti koncetracija 2,5x manjaOnda radi kako radiš. Ja sam na 50ha kukuruza išao u 1ha korekcije i to čičoke.
Najlakse je reći da sredstvo ne valja. Ili ici s kontaktnim sredstvima i 500 L vode. Gdje je koncentracija sredstva 2,5x manja od one koje bi trebala biti.
Ja trošim 200 l vode na hektar sa diznama 02 s čim god da špricam. Ako je zemljišni gledam da špricam prije kiše. Ako je strnište godinu prije špricano sa glifosatom uglavnom nemam korekcija.
Jedan agronom je to objasnio ovakorobaj ti popiti 10 ml otrova otopljenog u 2 l vode i 10 ml otopljenog u 10 l pa ćeš vidjeti od koje koncentracije ćeš se prije otrovariAko se na jedinicu povrsine potrosi potrebna kolicina herbicida kako onda moze biti koncetracija 2,5x manja
Tak sam i ja nekad razmišljao ali nemreš ti toliko vode potrošiti na prskanju zemljišnim koliko mu treba da odradi posao. Ako ne padne neka kiša ne pomaže ni 500 l/ha. Npr. ako mu za aktivaciju treba 10 l/m2 to je 100 000 litara na hektar. Mislim da u tom slučaju nije neka razlika između 200 l/ha i 500 l/ha.Lakše je kako god okreneš. Mi nismo dosad htjeli mjenjati jer većinu prskanja radimo sa zemljišnima za koje treba veći utrošak vode.