Sa čime tretirate? Ima li što na tržištu? Probao sam onaj neki Maska Germ ali ja nisam primjetio nekakav efekt.vrijedi, ali ja sam ga dodatno tretirao protiv vrana jer sam imao loših iskustava...ovo protiv crva ti je bitno ako ide kukuruz na oranu livadu (ja sam imao takvu parcelu prošle godine)...
Elumis peakKukuruzari, s cime ove godine idete u borbu protiv korova??
E hvala, imaš neku preporuku za herbicid protiv njega?Štavelj...
6g ga sijao, prinos odličan ali vlaga problem pa ga ne sijem već 2-3g...Ja sam uzeo bc 572 ove godine prvi put, kažu da se dobro kombajnira u zrnu jedino neznam za vlagu ima li ko iskustva kolika je otprilike u kombajniranju.
Kombajnira se malo teže, ali ide. Vlaga bude veća za cca 2-3% od 9911, ali ako bude baš zrel bez zelenih listova nema tu problema. Sijao ga par godina za zrno i sušio, odličnu kvalitetu ima boja je kao da zrno nije ni bilo u sušari. Problem je stabilnost prinosa i smanjio sam ga na vreću-dvije za klip jer ga meljemo za brašno.Ja sam uzeo bc 572 ove godine prvi put, kažu da se dobro kombajnira u zrnu jedino neznam za vlagu ima li ko iskustva kolika je otprilike u kombajniranju.
Nijedan se neće sa vlagom 13-14% početi kvariti,mora da ti je vlaga bila veća6g ga sijao, prinos odličan ali vlaga problem pa ga ne sijem već 2-3g...
Stavim ga u jumbo vreću sa vlagom 13-14% i u veljaci npr zna mu se vlaga podići i pocne se grijati i kvariti, to mi se dogodilo zadnje 3g dok sam ga sijao...
a npr ostale hibride koje sijem (pajdas, kashimir, gloriett itd) sam znao stavljati sa vlagom 16-18 i do travnja/svibnja nikakvih problema, i duže....
Sto se tice prinosa, tolerantnosti na sušu itd sve super ali za skladištenje u zrnu nije...