Sijao sam 11.5. a sjeme sam zamrljao sredstvom Ziram što je ustvari Korit kojim se tretira protiv ptica. Jučer sam špricao kukuruz i vidim da su svinje pokušavale po redu vaditi zrno. Nešto malo su povadile u par redi i ostavile. To sredstvo ima jako gadan okus što sam prije par godina i sam osjetio. Što će biti u idućim danima vidjeti ću.U ponedjeljak posijana parcela 3,3h dođem danas i skoro me herc strefio, sigurno 90% povadile divlje svinje.
I što sad dalje, da li je kasno za posijat sincokret kad bude vrijeme dalo?
Ne, stavim nekad u haubu 5-6 pivi da bude teži 🤣Imaš utege naprijed?
Hvala na savjetu, ali bojim se opet sijati, ako sad i uspijem obraniti, ali što će biti u kolovozu kad krenu pećenci i na jesen kad sazrije, čim tad obranitSijao sam 11.5. a sjeme sam zamrljao sredstvom Ziram što je ustvari Korit kojim se tretira protiv ptica. Jučer sam špricao kukuruz i vidim da su svinje pokušavale po redu vaditi zrno. Nešto malo su povadile u par redi i ostavile. To sredstvo ima jako gadan okus što sam prije par godina i sam osjetio. Što će biti u idućim danima vidjeti ću.
Za te novce koje bi uložio bolje da kupiš gotove kukuruze ako je tako kako si napisao.Hvala na savjetu, ali bojim se opet sijati, ako sad i uspijem obraniti, ali što će biti u kolovozu kad krenu pećenci i na jesen kad sazrije, čim tad obranit
Tu si potpuno u pravu, ali ne sijem toliko kukuruza za sebe. Ove godine sam imao u planu posijat cca 25 hektara, od toga za moje potrebe je dovoljno 1,5-2 hektara, ostalo ide na otkup.Za te novce koje bi uložio bolje da kupiš gotove kukuruze ako je tako kako si napisao.
Uvijek kultiviram jednom, ekonomski nije isplativo trošiti gorivo sa ovakvim cijenama. U mom mjestu samo nas par radi kultivacijuEkipa jel kultivirate kukuruz jednom ili dva puta? S obzirom da bilo dosta kise da li bi bilo dobro sad proci jednom samo da se razbije kora a onda drugi put sa kanom prihranit i kultivirat? Ili samo pricekat kad bude se zadnje moglo u kukuruz i sve odjednom rijesit?