• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2025

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,790
I kod mene ista stvar.. imao na parceli 60% 572, 40% 9911. 9911 daleko više dao nego 572. Jako kvalitetan kukuruz, ali nema stabilnost prinosa..
@iwanho Visoke temperature u oplodnji. Znači izvana top usjev, kad kombajn udje ne curi u bunker. Stabljike robusne, ali bez klipova. 2t po rali sam imao zrna na najboljoj zemlji u selu. Pioneera sam lani imao oko 6.5t za primjer samo..

Inače kad mu se potrafi godina ne bježi puno od 9911.

Hvala na odgovoru, ali mi se čini da se te ne razumijem.

U prvom postu spominješ da je 9911 puno rodniji od 572, ali da nema stabilnost prinosa.

Drugi post me malo zbunio. Koji je od ta dva hibrida jako osjetljiv na visoke temperature u oplodnji, 572 ili 9911?

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,364
572. Kažem kad mu se potrafe uvjeti bude dobar. Ali kod mene se pokazalo da dvije godine bude extra i onda treće godine 60% manji prinos od konkurencije.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,790
(y)Hvala. :ppozdrav:

Već dulje vrijeme sijem Pajdaša i zadovoljan sam. Prinos se, s mojim načinom uzgoja kreće oko 10-12 t/ha suhog zrna (cca 3 m³ klipova na 0,1 ha). Pionir sam probao samo jednom pred ohoho godina. Ne sjećam se koji je bio, ali nisam bil zadovoljan. Bilo je jako puno krtovja (mali nadovršeni klasovi), dok ih je kod Pajdaša na jednu prikolicu (1,8 m³) svega 1-1,5 jupolka. Imam home made sijačicu i BC hibridi su mi privatljivi jer imaju oznaku kakvo zrno je u vrečici. Najviše mi odgovara VO (veliko ovalno) kad vrečica od 25 k zrna ima težinu od cca 9-9,5 kg. Plosnato zrno sijačica polomi pa takvo sjeme izbjegavam.

Bilogorac1

Član
Tu od
17 Stu 2020
Poruka
41
Razmatram dkc 5092, pioneer 9978,9960.
Ništa od toga nikad sijao, neki savjet na što treba obratiti pozornost.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,308
Po kojoj cijeni se trži trenutno rod 2024. i neka predviđanja za 5, 6 mjesec?

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
903
Ja sam prije mjesec dana rijesil zadnji visak od 1,5 t po 0.25 e.
Nesto je otislo po 0.2 e ,prosjek 0.22 e.
Po meni na proljece ne bu skuplji od 0.25 e

Ivan00

Član
Tu od
29 Stu 2020
Poruka
98
Jesam, prošle sezone na 90% površina. Išao sam na preporuku i nije me razočarao nimalo. Prinos vrhunski,vlaga manja nego npr. Kws Kashmiru koji je sijan isti dan.Jedino "loše" što sam primjetio je da je stabljika malo "mekana" pa se hoće naslanjat red na red ako bude jakog vjetra. Sve u svemu meni osobno jako dobar!

Ivan00

Član
Tu od
29 Stu 2020
Poruka
98
Nisam. U planu je ove godine jer mi je isti prodavač koji mi je preporučio 9944 rekao da bi 9960 trebao biti još bolji jer mu odgovara ovo područje gdje sam ja. Tako da ću probat sigurno.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Jasmin93

Član
Tu od
5 Ruj 2021
Poruka
98
Kod mene u pokusima se 9944 pokazao najbolji, odma za njim 9960. Mislim da ću uzet 9944 jedino me malo strah ovo šta veliš da ga je malo vjetar zezao.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,364
P0725. Odličan, sijemo ga godinama.

LG bi i ja volio probati.. Kad sam pitao davno za Jannet teško ga je bilo nabaviti.

Najnoviji postovi

Na vrh