Sa 9911 nećeš pogriješiti. Mi ga sijemo godinama i nije iznevjerio do sad. Ljudi ga dosta traže baš za ishranu i zadovoljni su.Kakav je 9911 za ishranu životinja, do sada smo za kući sijali BC većinom. Jednom smo imali 0164 i KWS kapitolis, šrot je baš bio bijel u odnosu na BC 418. Mislim svejedno su to svinje i kokoši pojele bez problema, al pošto dosta toga rulim doma pa prodajem na vreće uvjek ima ljudi koji se žale na nešto... Ovaj KWS je imao trule vrhove klipa tako da je bilo svakavog zrna kad se izruli. Sijao bi 9911 samo iz razloga prinosa u odnosu na BC,kod nas većinom svi siju pajdaš za kući al ako je 9911 bolji sa prinosom zašto ne njega za klip. Za zrno planiram 9960.
Probaj pitati u Međimurskoj ulici, Vž (na Dravi), onaj Poljocen...Gdje da nađem RWA kukuruz, Varaždin i okolica?
Gdje da nađem RWA kukuruz, Varaždin i okolica?
NemaProbaj pitati u Međimurskoj ulici, Vž (na Dravi), onaj Poljocen...
Stigla mi baš analiza 9911 neki dan... Ima više proteina nego neki standard kukuruza , standard je msm 7.5-8% ovaj ima skoro 9%, znači top je za ishranu 💪💪💪Kakav je 9911 za ishranu životinja, do sada smo za kući sijali BC većinom. Jednom smo imali 0164 i KWS kapitolis, šrot je baš bio bijel u odnosu na BC 418. Mislim svejedno su to svinje i kokoši pojele bez problema, al pošto dosta toga rulim doma pa prodajem na vreće uvjek ima ljudi koji se žale na nešto... Ovaj KWS je imao trule vrhove klipa tako da je bilo svakavog zrna kad se izruli. Sijao bi 9911 samo iz razloga prinosa u odnosu na BC,kod nas većinom svi siju pajdaš za kući al ako je 9911 bolji sa prinosom zašto ne njega za klip. Za zrno planiram 9960.
Uvjeril sam se u to prosle godine kad su na istoj parceli bili 9911 i bc572 (572 iz razloga jer je zafalilo 9911),ista gnojidba isti dan sjetve ali kod bc osjetno manji prinos zrna.Bc 572 ili Pajdaš su jos bolji za ishranu, samo kaj oni nemaju takav prinos kao 9911.
Kaj mu osjetnije smanjuje prinos?I kod mene ista stvar.. imao na parceli 60% 572, 40% 9911. 9911 daleko više dao nego 572. Jako kvalitetan kukuruz, ali nema stabilnost prinosa..