• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2025

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,468
Pa u pogodnim godinama to ide 15-16 t/ha u prosjeku, ne radim ja prepuno, po 15-20 ha godišnje i naravno pratim plodored, ali u 95 % izdvajam bolju zemlju za kukuruz. Prošle godine sa 2 i pol mjeseca bez kiše 13 t/ha. E sad koliko mi treba, nisam računao ove godine.

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
298
Posto ides oko 230 kg cistog dusika na ha, nije ti se javila plijesan na kukuruzu?
Ja uvijek kad prebacim 200 kg bide plijesni

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
298
Ja obicno idem 550kg 3x15 170 kg uree i 150kg kana
Ako malo jos pretjeram s dusikom, pogotovo di su bolje tvrdje zemlje ima plijesni ohoho 🤣

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
310
E kolega, da si u Meksiku te kukuruza bi prodao po 3x većoj cijeni. To je tamo delikatesna hrana. Govorim o zaraženima klipovima. Uzrok tih gljivica je jako velik, ne može se vezati na to od kud je kukuruz došao već u kakvom klimatu raste. Dok su neki hibridi skloniji od drugih.
Sijem kukuruz 60 godina i to sam dobio od ukrajinaca a nema hibrida koji nisam sijao čak prije i domaću s tavana!

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
756
Po mojem iskustvu,najbolje je plodored

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
310
Pročitaj molim te moj prijašnji post, nikad do tada to nisam imao na kukuruzu, kakav plodored i zaštita, ovo je došlo sa sjemenom!

Posljednje uređivanje od moderatora:

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,355
Meni se to pojavilo sporadicno ko BC, tamo 98, pa do 2007, kad sam presao na pajonir, nisam toga primjecivao, a niti sam se zamarao sa tim

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,047
to će ti biti otprilike 73 tisuce...u granicama preporuke... 18cm ti je 79 tisuca...nznm kakve mogućnosti imaš na sijačici al možeš još malo smanjit razmak...ako dobro gnojiš i dobra zemlja možeš slobodno bliže gornjoj granici...

ja sam ove godine planirao samo bc572 za klip, ali pošto ću zaorat jednu parcelu ječma jer je očajan, uzeo sam za probu osječki 3114...nisam do sad imao ništa njihovo pa da vidim kako će se pokazat...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,047
18.5 će ti biti nekih 77 tisuca... možda netko tu sije hypolito pa ti može preporučiti da li je bolje 18.5 ili 19.5 za sklop..kolega sije kws često pa ga mogu pitat ...

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,426
Obratite pažnju da li se radi o sklopu u sjetvi ili žetvi.. Imao sam posijano greškom P0216 na 15cm. Nikad bolji kukuruz nisam imao. Ali se i sve drugo potrafilo...

Case4220

Dobro znana faca
Tu od
14 Lis 2021
Poruka
362
18.5 će ti biti nekih 77 tisuca... možda netko tu sije hypolito pa ti može preporučiti da li je bolje 18.5 ili 19.5 za sklop..kolega sije kws često pa ga mogu pitat ...
Ajde ako ti nije problem ljudino 😀😀😀

Evo nešto uslužne sjetve i odmaaa problemi, ode guma 🤣🤣🤣

Na vrh