• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2025

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,380
Ja sam napravio pokus prosle godine, ali sa repelentom za divlje svinje. I nisu vadile svinje.
Stavio sam dcl na punu kutiju sjemenske kukuruze. 🐽
Šta si ga samo pošpricao.ili si ga pustio da se namače?
Da li je utjecalo nanicanje?

Meni svinje nisu čini mi se čak ni tažile kukuruz,već umjetno gnojivo

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,766
Ja sjeme tretiram preparatom Ziram i ima efekta protiv fazana. Takvo tretirano sjeme neće mi niti kokoši na dvorištu dirati.

JosipM176

Član
Tu od
28 Stu 2021
Poruka
59
Šta si ga samo pošpricao.ili si ga pustio da se namače?
Da li je utjecalo nanicanje?

Meni svinje nisu čini mi se čak ni tažile kukuruz,već umjetno gnojivoo
U kutije sam nalijao odma po sjemenu.

vlastel

Dobro znana faca
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
608
Kakve su preporuke za Adengo? Odmah poslije sjetve ili kad krene kukuruz i korovi?

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
945
Ja sjeme tretiram preparatom Ziram i ima efekta protiv fazana. Takvo tretirano sjeme neće mi niti kokoši na dvorištu dirati.

Kak to tretirate? Koliko toga stavite na vrecu sjmena?

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,766
Tretiram tako da otprilike 70 grama Zirama namočim sa vodom oko pola dl ili malo više da se stvori kašasta masa i u tačke ili najlon vreću istresem vrećicu sjemena i to dobro promiješam. Može se i u miješalici za beton. Treba ostaviti malo da se prosuši. Taj Ziram je isto što i Korit samo što dorađivači sjemena vjerojatno stave malu dozu ili ishlapi dok stoji. Inače se prodaje u pakiranjima od 250 grama i 1 kg.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,685
Kakve su preporuke za Adengo? Odmah poslije sjetve ili kad krene kukuruz i korovi?
Ja tretiram na 3-4 listu kukuruza,,tad ima i korova,, on je i zemljišni i florijalni herbicid,, i svaka kiša ga aktivira u nekih 30-40 dana poslije tretiranja.

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,473
Kad krenu korovi van, pogotovo osjak, teško da će skinut kojeg koji tek izlazi.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh