• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2025

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
303
I kod mene najbolje bilo kad sam kultiviral s 539 doslovno minimalno pogazis
Kakve su kuruze kod vas? Kod mene doslovno ima svega

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
965
Kod nas se za divno cudo jos dovro drze i nisu pocele podgorjevati iako na suncu jako uvrcu listove.
Obo ranije sijano se bolje drzi od kasnije sijanog, a ono u dracu je potpisalo predaju..
Zamlja je, gdje nije pijesak, spucala za dva prsta i za pol metra u dubinu. Na pijescima nije spucalo, ali zato vec sad od kukuruze nema nista.
Bez obziraa na velike padali e u svibnju sad bi trebalo bas dosta kise da se izvuce kukuruz

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,734
Eeee ovdje ja imam problem
20250615_194000450.jpg
Sklad je 0,5 h. I imam tri takva sklada, na istoj parceli zbog plodoreda,sad imam problem, ovaj mi je sklad najbolji, al zbog vremenskih nepogoda nisam uradio prihranu,, prihranu radim KAN-om ,nikad nisam raduo florijalno a sad mislim zbog visine kukuruza i tu sam zakasnio,, po meni je da čekam kišu pa onda uz i niz redove ručno

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,918
Lijep ti je kukuruz. :love:
Ne razumijem, trebaš li svih 1,5 ha ručno dohraniti, ili samo ovaj koji je prerastao. Mukotrpno je ručno, znam iz vlastitog iskustva. Nekad smo šakom stavljali kod svake biljke, a sad koristimo špric kantu za zalijevanje, ali bez ruže za raspršivanje. Srećom pa nam je za kokoši dovoljno 0,1 ha.
Uglavnom su povremeno lokalni pljuskovi i najveći problem je pogoditi vrijeme prije kiše.

Bilogorac1

Član
Tu od
17 Stu 2020
Poruka
53
Imam divljeg sirka do susjeda prva dva reda do međe, planiram to rješit leđnom špricom al me zanima el bude naštetilo kuruzi malo su veći možda neg na sliki od Ivan KC.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,918
Po meni ima samo treba u zemlju, valjda će nekad nova kiša, pa će tada bit koristi
Koliki je min sloj zemlje iznad kana potreban da nema značajnijih gubitaka dok se danima čeka kiša?

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,454
Stručno ne znam, ali ja gledam samo da je pokriven, tj da ga ne vidim, ponekad je i samo 5mm,ponekad 2 cm, ja ga bacim i prođem kultivatorom, negdje malo i ostane vani, i nakon dva tjedna sunca još vidim zrna, vjerojatno je nešto isparila, ali nešto je i ostalo(stvarno jako rijetko ostane vani, ali desi se

Najnoviji postovi

Na vrh