• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2025

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,829
Tak je Draš Katalenić vlovil jelena vu goricama, a ve to izgleda Kinezi kopiraju, kao i sve ostalo.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,779
Gamad preplivaju dunav, a ne da nebi iz jarka izasli. Popnu se uz strminu di bi i koze imale problema.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,786
Taj kanal bi trebao biti dubok više od dva metra i isto toliko širok da ga ne mogu preskočiti.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,235
Taj kanal bi trebao biti dubok više od dva metra i isto toliko širok da ga ne mogu preskočiti.
Što je njemu 2 metra širine, to preskoči iz mjesta

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,109
Ja sam im ove godine postavio na letve solarni LED reflektor, a imam i okolo njiva spužvice također na letvama, samo postavljeno na malo nižoj visini u razmaku svakih 10 metara pošpricano tekućinom Chemisol.
Za sada ih nije bilo, da li će se to pokazati kao učinkovito, prvenstveno mislim na reflektore, to ćemo tek vidjeti.
Prijatelj mi je rekao da je on čak postavljao i elektronske lampione koji trepere cijelo vrijeme i na taj način ih odbija, također za sada kaže nisu dirale kukuruz.
Isto tako su i lovci napravili čeku u blizini i postavili kameru, možda bude i od njih kakve pomoći.
Živi bili pa vidjeli.

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
262
Riješiti će divlje svinje svinjska kuga kad lovci neće, a bome i naše domaće. Neće biti problema sa kukuruzom zbog svinja, jedino nećemo imati koga sa njim hraniti.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,387
Kukuruza se isplati proizvoditi samo za ishranu vlastitih domaćih životinja.
Za prodaju ne, tu nema nikakve ekonomske računice, za zaradu ti ostane samo strgana kičma, istrošeni kukovi i koljena.

Zadnjih tjedan dana smo krunili ostatak kukuruza i molim se jednom židovu od otkupljivača da mi da 200 eur/t, ali ne, daje 195 i ni centa više.

Jebiga, moraju se gotovani još malo na sirotinji bogatiti.

A pošto nismo imali vremena kuhati, išli smo po gotovu hranu (čevapi, pizze itd) a to skupo da boli glava.
Onda veli majka, bolje da smo kuhali, nego krunili kukuruz, više nam bi se isplatilo, hah.

Vec sam sto puta rekel da budem posijal samo 0.5 rali za kokoši i piliće, ali žal mi je da zemlja zarasta u šikaru, a za koju su nekad djedovi i pradjedovi gladovali da bi ju kupili.

Ja mislim da se poljoprivredom u ovo neko novo izopaceno doba mogu samo baviti ludi i bolesni ljudi, kakav sam i sam.
Drugo objašnjnje nemam i ne znam.

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
999
Ja trenutno kupujem, 300 e tona. Do prije 2 tjedna je bilo 250 e tona.
Potrosio sam sve svoje kaj je bilo tak da do novog roda mi fali nesto kukuruza. ne isplati mi se susiti, a klip mi ne pada na pamet. Ovak skipam doma nesusenog kukuruza na hrpu i trosim, visak ide na silos.
Uglavnom, Ivan, slazem se u potpunosti s tobom, trenutno, da nema stocarstva sa stalnim musterijama kojima prodajem, od ratarstva nema bas nista.

Najnoviji postovi

Na vrh