• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2026

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
5,032
Meni na jednoj njivi jedno 20% posto nije izašlo van, Pajdaš je u pitanju. Mislio sam da su fazani odradili svoje ali sad sam išao po redu i vidio da je zrno u zemlji i da jedva da je pustio klicu. 2 tjedna ima kako je posijano.
Zanimljivo da je to jedno 8 redova jedan do drugog, nakon toga je sve normalno vani.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
721
Koliko moze sjeme cekati u zemlji bez dovoljno vlage da padne kisa da.nikne prije nego propadne sjeme? Proslo 8 dana, isao gledat sjeme, jedva da ima klice. Ima cak i sjemena koje se nije nista promijenilo...
Inače može čekati jako dugo (u suhom praktički isto mu je kao i u vreći), problem je ako samo malo krene klijati, pa onda bude suho i klica se osuši.....

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,357
Ja sam sijao 11.4. a izašla je 27.4. znači nakon 16 dana. Sad je u fazi 4 lista. Radi se o P9911. Mene muči kaj sam špricao sa adengom i palo je dan poslije nešto kiše i poslije još, ali ima korova, nije čisto ko stol tako da razmišljam o korekciji, možda zennox.
Da li ti korovi nastavljaju rasti ili su stali s rastom

Futa

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2023
Poruka
98
Neki su stali, ali ima nekih koji i dalje rastu i uskolisni i neki širokolisni. Uzel sam danas zennox pa ću s njim pošpricati sutra ako bude bez vjetra i nadam se da bu to onda to.

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,294
Ni adengo ne odrađuje posao za 3 dana,a ako se ne varam trebalo bi pasti 15ak litara kiše za aktivaciju,i svaka kiša ga aktivira ponovno..
Obrati pozornost što ćeš sijati na toj parceli gdje je zennox primjenjen nakon kukuruza,kod mene je ječam jedva do koljena upravo na parceli gdje sam tretirao zennoxom,gdje nije bio zennox duplo je veći ječam.

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,357
Adengom je najbolje ići do 3 lista kada već i korovi malo krenu, ja nikada nisam išao prije nicanja s njim

Na vrh