• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KULTIVATORI - špartači

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Može li mi netko reči koje su prednosti i nedostaci ovakvog (ili sličnog) špartača za mtk u odnosu ma frezu za mtk). Sad imam frezu, a pošto imam plug jarkač ne bi mi bilo komplicirano dodati na njega motičice. Naravno, ako se isplati.
ht52ksrvuzeh77lku9.jpg
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Da je brži, to sam očekival, ali za moje male površine mi nije presudno.
No, zanima me efekt koji postiže. Pretpostavljam da freza više mineralizira zemlju jer ju više mrvi. Nakon koliko vremena iza prolaza špartačem počinje rasti novi drač? Jel to prije, podjednako ili kasnije nego kod freze?
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,756
Čestitam na kupnji. Tak bi si i ja uzeo sklopivog čim dođe na red. Bili su lani neki, mislim, talijanski za oko 17000 kuna. Sad ih već dugo ne vidim u ponudi.
 

foler

Član
Tu od
17 Lis 2014
Poruka
434
Kakav kultivator je idealan za cupanje korova, radna tijela? Znaci da izvadi na povrsinu korov s dubljim korijenom, tipa ambrozija, loboda, trave i sl...
 

foler

Član
Tu od
17 Lis 2014
Poruka
434
moze li mi netko reci koji je od ova dva stroja bolji za ubijanje mladog korova i kultiviranje izmedju redova luka?



 

Janko

Član
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
46
Pozdrav svima! Imamo dvojbe oko kupnje kultivatora,radi se o Gaspardu 6 redi. Još uvijek imamo dva IMT kultivatora 4 reda s kojima smo dosad radili. Naime dvojba je u tome da Gaspardo navodno baci umjetno gnojivo na zemlju ne zatrpavši ga(pošto nema ulagače) pa je ono nekad danima izloženo suncu. Sad je stvar u tome jer nabavljena sijačica je 6 redi a puno malih parcela pa trebamo sklopivi kultivator. Hvala Vam na mišljenjima :icon_rolleyes::(think):
 

ivan mali

Novi član
Tu od
24 Velj 2019
Poruka
3
Pozdrav svima,novi sam član foruma i zaista se da naučiti nešto iz vaših prepiski i komentara.Kupio bih kultivator za kukuruz četveroredni i spreman sam dati za njega desetak tisuća kuna.ako netko ima nekakva saznanja da netko prodaje molim da mi javi.osijek i okolica
 

vlastel

Aktivni član
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
514
Molim iskustva članova. Kupio bih kultivator sa volanom, dvoredni. Može li se sa njim uspješno kultivirati na nagnutim terenima, Hrvatsko Zagorje. Mislim da ne posiječem previše, više štete nego koristi.
 

bhorv

Dobro znana faca
Premium
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,653
Sa volanom postoji ovakav Slovenski Hmezad..tj. to je komplet i sadilica krumpira..može i neki drugi ali da ima ovakve kotaće koji se usijeku u zemlju tako da te nevuče u stranu gdje je bočni nagib. KUPIM SADILEC KROMPIRJA HMEZAD
 

bhorv

Dobro znana faca
Premium
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,653
To je neki privatnik radio.. sa tim se može dublje kultivirat..problem če biti rezervni djelovi..motičice..takve više nitko neradi. širina se podešava preko pužnoga navoja za svaki red..Ako je povoljan uzimaj..preporučam ti da s vanjskih redova skineš vanjsku motičicu, ostaviš kao pola reda, i uvijek ideš po onim redovima kako si sadio..tako nečeš morat za svaki kraj reda vrtit i podešavat.
 

Najnoviji postovi

Na vrh