• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KULTIVATORI - špartači

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,809
Svrha kultiviranja je razbijanje pokorice i unošenje umjetnog gnojiva u tlo. Hoće li sa svake strane biljke ostati 10 ili 15 cm neiskultiviranog manje je bitno. Naraste kukuruz i onima koji ne kultiviraju.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
767
Ja obavezno malo i 'poravnam redove' u kultivaciji, nije to primarno - ali dogodi se.....

Prošle godine sam kultivirao sa tuđim traktorom (onaj moj predviđen za kultivaciju je bio u kvaru) i malo više sam 'poravnavao redove' - nego inače. Supruga se jako uzrujala a ja sam samo odgovorio na to da ako Putin može svoje ljude slati u 'mesne juriše' - mogu i ja potrgati koji kukuruz prilikom kultivacije. Obojici nam je jednako poslije, ono malo ti kao dođe žao - ali šta se tu može..... ne vrijedi se jako ljutiti jer onda ide još gore nego inače. Ideš u slijedeći red bez ikakva opterećenja. Ima kukuruza, a ima i rusa.....

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,446
Htio bih si na Olt kultivator staviti iza dvije s opruge po tijelu, sad sam mislio pošto već ima cijev 30x30 pa na nju samo to postaviti, kakve bih trebao uzeti one nosače i koju S oprugu? Od zemlje do vrha cijevi te ima 30 cm

Najnoviji postovi

Na vrh