H
Hrvach
Guest
Ja sam napravio par otirača Pitaj nekog ko ima lovačke pse, možda bi uzeo koje krzno da trenira mlade.
Jesu li se olinjali i ako jesu, nakon koliko vremena? Nikako mi se ne sviđa bacanje toga krzna... koliko košta štavljenje jedne kožice? I da li se to onda isplati ako je u pitanju kunić star 3-4 mjeseca i ubijen u kolovozu (recimo)?
tablice se mogu naći u knjigama o kunićarstvu,ima na ovom forumu puno stranica unazad jedna tablica prirasta po danima i tjednima uz utrošak hrane ali mislim da je vezano za bijele novozelandske.To ti je sve relevantno ....zapravo i sam znaš, nisi novi u tome..Fakat sam u nedoumici... koju pasminu ....
........Razmišljam da nabavim opet nekog kvalitetnog mužjaka (ovaj je hylla; možda opet hyllu ili kaliforniju), a doma ostavim ove ženke. Jer dvije ženke su mi stare oko 1,5 god, a dvije oko 3 g. Zec je nekih 16 mjeseci. Dosta mi se udebljal pa je možda u njemu problem...inače jede suhu djetelinu, ječam i zelenu djetelinu (sad ne jer je mokro sve vani)...
...............Gdje god postavim takva pitanja uvijek dobijem paušalne odgovore tipa "ogromna", "stoput su bolji" itd... A nikakve egzaktne tablice nema nigdje... Dakako, tablice u koju možemo imati povjerenja. Jer podatak tipa "ogromna razlika" ili "puno su bolji" je... Nije baš za neko ozboljno baratanje....
..s kalifornijskim nema problema, imam i ja jednu od 5 kg ali nije debela nego velika.eto moje su ženke oko 4.5 - 5 kg teške i nema problema oko parenja i okotnje,ja svoje šopam peletima kad su za tov i niš drugo,dok izložbeni primjerci su manji do 4 kg jer pazim zbog dosta stvari koje mogu diskvalificirat kunića...
i moj (kalif) je dobivao jaču hranu jer je bio u razvoju pa napravio samo 2 kom, prešli na zob i jutros 11 repića, a i bečki plavi danas došli na svijet (nakon 5 mjeseci pokušavanja-razlog" predebela ženka)
HB kako tovljenike nagovoriš da toliko jedu?