• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kunićarstvo

uzgojitelj

Član
Tu od
1 Ruj 2015
Poruka
195
Re: Kuničarstvo

Imam pitanje dali vi koji dajete sušenu repu zečevima ju namakate ili im date sušeno,onako kako je pakirano
HITNO!

Posljednje uređivanje od moderatora:

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933

Ma on će se profesionalno bavit kunićima isto ko i ja profesionalnim nogometom . Profesionalno znaći da bi živio samo od uzgoja i prodaje kunića što nije pošlo za rukom ni farmi u Bošnjacima , koja je propala kao što znamo . Propao je i uzgoj i prodaja činčila u Čakovcu , a ljudi su uložili velika sredstva . Neznam kako u Srbiji posluje Doknić , jer on se puno trudio da opskrbljuje njihovo tržište kunićima . Ovo šta ovaj priča je obično kokošarenje ispod nivoa hobija . U Francuskim bolnicama serviraju tri puta tjedno kuniće , a uz njih još su po potrošnji jaki Talijani , Mađari i Španjolci . Kod nas ak prodaš susjedima par komada misliš da si poduzetnik . Nego da se pohvalim kupio sam muškog panonca 4 mj , 3.50kg , 100 kn . Još mora pričekati sa sexom . Uzeo sam još i ženku koja nije u srodstvu sa njim , a za nju ću imati svog mužjaka .

Zajec

Član
Tu od
1 Velj 2013
Poruka
125

ZLOČESTO ŠTIVO

Citiraj:
Prvotno napisano od JosipO Vidi poruku
Pozdrav , imam ja čistokrvnih hycole mužjaka starosti 3 mj. porijeklom isto tako od našeg dragog člana foruma Zajeca.

Ja držim samo panon hibride . Taj kunić što ga ti imaš je u najboljem slučaju već treće reprodukcijske generacije . Mislim da ne bi dao sa panonkama nešto super . Vagni ga pa reci iskreno da nema tri kile sa tri mjeseca . Ja sam danas bio kod ,, kunićara" , međutim ništa od njegove priće koju mi je isprićao preko telefona . Mužjaci od 6 mjeseci su mu od 3,20 do 3,40 kg . Kaže da su takvi jer nisu vidli smjesu .Njihovog tatu nije dao vagnut ali po oku nema više od 4 kile . Ne kažem da su moje ženke super ( 4,5 mj. 3,80kg.) ali s lošim mužjakom dat će još lošije mlade . Radije će u škrinju .

Poštovani " kuničar " rolebar
Dozvoljavam da svaki kuničar havali svoje kuniče ! jer tu daje cijelog sebe.
Ali nemogu si dozvoliti da se služimo paušalnim izjavama oko uzgoja kuniča na način da prezentiramo neznanje , a vezano za HAJKOM (HYCOLE) KUNIĆE ,da bi mogao davati komentire o toj rasi , istima bi se morao baviti ! pa samim time tvoje paušalne izjave kompromitiraju samog tebe kao i neki ostali komentari sa ovog foruma !!! Zatim - Nisi spomenuo ime kuničara kod
kojeg si ti to bio i uvjerio se u kvalitetu Hajkom kunića ? Ovako kroz tvoj komentar ispada da si bio kod mene ? i fingiraš neki razgovor ! A ja ti ovim putem šaljem poziv, da bi se rado upoznao sa tobom , popio kavu i popričao malo o kuničarstvu te razmjenio znanje ,jer kroz tvoje komentare na forumu ispada da imaš veliko znanjem i iskustvo što se tiče kuničarstva ? Pa ako bi TI to rado podjelio samnom bio bi ti vrlo zahvalan, volim i podržavam i tuđe savjete i iskustva , Naravno potkrepljene sa argumentirani. Javi se u PP.
Ovim putem molim sve iskusne kuničare a ima ih jako puno i bili su cjenjeni jer se od njh moglo puno toga naučiti ,koji su godinama kreirali ovaj forum . A pomagali kuničarima svojim znanjem kroz savjete koje su sticali kroz uzgoj ili literature. Podjelite svoje komentare kako nebi neki živjeli u neznanju !!!!

uzgojitelj

Član
Tu od
1 Ruj 2015
Poruka
195

Gdje bi mogo nabavit odrasle hycole mužjake i ženke za rasplod da nisu u rodu i isto tako i panonske kuniće?

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933

Poštovani " kuničar " rolebar
Dozvoljavam da svaki kuničar havali svoje kuniče ! jer tu daje cijelog sebe.
Ali nemogu si dozvoliti da se služimo paušalnim izjavama oko uzgoja kuniča na način da prezentiramo neznanje , a vezano za HAJKOM (HYCOLE) KUNIĆE ,da bi mogao davati komentire o toj rasi , istima bi se morao baviti ! pa samim time tvoje paušalne izjave kompromitiraju samog tebe kao i neki ostali komentari sa ovog foruma !!! Zatim - Nisi spomenuo ime kuničara kod
kojeg si ti to bio i uvjerio se u kvalitetu Hajkom kunića ? Ovako kroz tvoj komentar ispada da si bio kod mene ? i fingiraš neki razgovor ! A ja ti ovim putem šaljem poziv, da bi se rado upoznao sa tobom , popio kavu i popričao malo o kuničarstvu te razmjenio znanje ,jer kroz tvoje komentare na forumu ispada da imaš veliko znanjem i iskustvo što se tiče kuničarstva ? Pa ako bi TI to rado podjelio samnom bio bi ti vrlo zahvalan, volim i podržavam i tuđe savjete i iskustva , Naravno potkrepljene sa argumentirani. Javi se u PP.
Ovim putem molim sve iskusne kuničare a ima ih jako puno i bili su cjenjeni jer se od njh moglo puno toga naučiti ,koji su godinama kreirali ovaj forum . A pomagali kuničarima svojim znanjem kroz savjete koje su sticali kroz uzgoj ili literature. Podjelite svoje komentare kako nebi neki živjeli u neznanju !!!![/QUOTE]
Dragi ZAJEC , žao mi je što ste se pronašli u mom tekstu iako se nije odnosio na vas .No , kad ste se već potrudili da vam ne ostanem dužan odgovor . Kažete da svaki kunićar hvali svoje kuniće jer tu daje cijelog sebe . To ne mora biti točno jer ja svoje kuniće više kudim nego hvalim , a isto tako tu ne dajem cijeloga sebe . Postoji toliko toga ispred njih da oni zastupaju zanemariv dio u mom životu , A KAMOLI DA DAJEM CIJELOGA SEBE . Da bih davao komentare o nečem ne moramo se time i baviti pa tako ni sa kunićima . Npr . koliki nisu u politici ili recimo nogometu pa paušalno komentiraju o tome . Dalje ja sebe ne kompromitiram svojim izjavama kao što kažete . Već sam mnogo ranije ,nađite , napisao da su sve moje izjave moja osobna razmišljanja i iskustva i da ne moraju biti točna . Nije to Sveto Pismo .Što se tiće fingiranog razgovora sa nekim kunićarem koji je aludirate Vi i da mu kažem ime moram vas razočarati . Naime , ne dajem imena preko foruma . Uglavnom , istina je što sam napisao .Čovjek prodaje hajkoma te starosti i težine . A što se tiće kunića koji mi je ponuđen , a porijeklom je od ,,našeg uvaženog člana Zajeca " još nisam dobio odgovor o težini , ili se čeka da dobije još koji dekagram .Što se tiče poziva na razgovor i kavu moram Vas odbiti jer ne znam što bi pričali ako ja dajem izjave koje me kompromitiraju i prezentiram neznanje . Na PP Vam se neću javiti , a nemoite ni Vi meni . Daleko Vam kuća od moje . Inače JAsam već treća osoba koju ste ovako napali . Budite i dalje na forumu , i više nas obdarite svojim iskustvom i savjetima , a ne samo napadima .

uzgojitelj

Član
Tu od
1 Ruj 2015
Poruka
195

Ljudi oprostite ako sam malo dosadan ali stvarno me zanimaju kunići kao i kokoši.Imam puno pitanja a malo odgovora zbog toga mi je žao ,ali molim vas odgovarajte mi na pitanja.Dali da hranim kuniće stočnom repom namočenom, ili suhom našao sam da ih time hranite al neznam kako?

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933

Ja bih ti odgovorio al stvarno neznam . Oni koji znaju čuće iza ekrana , čuvaju znanje i čekaju da neko nešto krivo kaže .

uzgojitelj

Član
Tu od
1 Ruj 2015
Poruka
195

Hvala na odgovoru! Al stvarno mi treba pomoć, ajde ljudi molim vas ako nećete napisat pošaljite mi osobnu poruku pliz.

jimmy

Član
Tu od
13 Ruj 2013
Poruka
807

nemoj se previše zamarat sa tom repom,to ionako nije hrana za ozbiljno bavljenje,nego poslastica(osim ak je izrazito povoljno pa moš pokušat),ja sam jednom davao sirovu i to jer mi je kolega dovezao,sam nebi to kupovao
probaj sam davat jedno i drugo pa češ vidjeti,a kad zbljaš znat češ brzo jer kunići brzo krepavaju od neispravne,neodgovarajuče hrane
kao što ti je netko več rekao moraš nešto naučit i na svojim pogreškama

Zajec

Član
Tu od
1 Velj 2013
Poruka
125

Ja bih ti odgovorio al stvarno neznam . Oni koji znaju čuće iza ekrana , čuvaju znanje i čekaju da neko nešto krivo kaže .

Ovo je najbolji odgovor ili komentar koji ste mogli objaviti. ČESTITAM !!!

A ujedno da vam odgovorim na vaš odgovor na kojemu sam vam zahvalan !
Da sada ste i sami opisali Vaš odnos oko samog uzgoja kuniča.
Pa negdje sam več pročitao gdje su Vam neki kuničari koji su vas pratili i detektirali vaš odnos u svezi uzgoja oko kunića savjetovali da se pustite kuničarstva jer vam statistika neide u prilog.no to je na vama i to poštivam. ali ako je vaš odnos prema kunićima po onoj narodnoj " idimi dođimi " dobro je više puta slušati glas naroda.
Politika i nogomet su nam stvarno na najnižoj grani kod nas i tu se slažemo jer poanta problema je što svi sve znamo i svi volimo biti pametni i utjecati na tuđe mišljenje. iznašamo paušalna tumačenja i mislimo kak smo pametni. ali nažalost to i primjenjujemo i na ostale teme u stvarnom životu. NEDAMOSE
Težina kuniča : slobodno navratite pa čemo ih izvagati !!!
Poziv na kavu : Dali postoji strah sa vaše strane da nebi mogli odgovoriti na neka pitanja ili je to stvar vašeg ponosa i karaktera ??? ( daleko ti kuča moja )
I dalje stoji poziv na kavu !!!

uzgojitelj

Član
Tu od
1 Ruj 2015
Poruka
195

Ljudi upoznati ste da imam novozelansko-kaliforniske kuniće stari su 1.3-1.2 tijedna kako da im odredim spol pokušavam već dva tijedna i nikako.Bitno mi je raspoznati ih jer ih planiram prodati za rasplod 5 komada.I ukoliko ste zainteresirani za njih javite se putem osobne poruke.

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226

Jako lako! Raširiš mu noge (ZADNJE) i pogledas!
Ako ima "trubu" tj.penis onda je muško, a ako ne onda je žensko!
Osim toga u toj starosti je svakome teško prepoznati spol sa 100%-tnom sigurnosti!
Najbolje ti je pogledati kod nekog uživo kako se to radi!!
A za repu ti je već rečeno, to je prvenstveno poslastica, a ne glavna hrana! Ja sam uvijek davao svježu kao i jabuke i sl.

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226

Tako nešto, samo kad stisnes tu "točku" ona naraste! Ali sa 2-3 tjedna je meni teško za prepoznati, pa sumnjam da ćeš ti uspjeti kod tako mladih!

uzgojitelj

Član
Tu od
1 Ruj 2015
Poruka
195

kninquin dali Vi što znate o stočnoj repi kako se daje,tako sam uporan jer sam kupio sto kila a ne jedu!!!!!!!!!!

jimmy

Član
Tu od
13 Ruj 2013
Poruka
807

zanimljivo,a rekli smo ti da to nije hrana za kuniće a ti kupio 100kg. :icon_scratch:

uzgojitelj

Član
Tu od
1 Ruj 2015
Poruka
195

Pa ja nemam samo kuniće imam ,30 kokoši i 25 brojlera,6 ukrasih kukmastih kokoši koje su na prodaju.A od žitarica 3 000 kilograma kukuruza koji treba pobrati i 100kg od prosle godine.Još sam mlad i želim napraviti pravi opg i ići na proizvodnju želja mi je iduće godine upisati veterinu i posaditi 6 tona kukuruza i dovesti 10 tona sijena.Opremu imam(traktori 2) i znam dosta o poljoprivredi i živinarstvu.Želja mi je iduće godine nabaviti panonske kuniće i započeti proizvodnju ne preobilno nego nešto čim ču početi.i nabaviti 40 kokoši hrvatica i par koza pa ču vidjeti što se isplati.Nadam se da me podržavate!!!!!!!!!!!!

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948

Sa svaštarenjem ne možeš imati konkurentnu proizvodnju, nego samo dobar hobi, više ili manje isplativ. I za početak trebaš imati određena financijska sredstva od kojih si se spreman rastati. Šanse za uspjeh su ti minimalne. Upiši ekonomiju.

Najnoviji postovi

Na vrh