Jutrosnje iznenadjenje majka hajkom, otac sarac
Granule i samo granule....za najbolji napredak. Nema zeleni nista, niti ikakvih zitarica, nikakvih drugih sjemenki. Ja sam pratio i to, zenka hajkom na cistim granulama, uz malo sijena za 3 mj, 3,6 kg. Ostale na normalnoj hrani 2-2,5kg. Znaci kilo ih fura.
ako i je za 3mj.došla do 3,6kg.vjerujem da je to iznimka ...
Svima nama koji nismo izdvojili cca.100 eura za kunića mora biti jasno da 3mj/3kg gotovo da nije moguće...
Naravno ak je netko imao sreče kupiti njihove prve potomke postići će dobre rezultate a mi koji imamo 10 koljeno i više vrlo vjerovatno i u krvnom srodstvu ne možemo očekivat te rezultate!!!
Hibridi kote i odhranjuju više mladih od ostalih, tako da iako nema famoznog (valda je jasno o čemu pričam))prirasta po meni su još uvijek isplativi...
Ne možemo reći da je greška samo u jednom. Prvo , odvojio je mlade sa trideset dana jer mu se ženka za tri dana opet kotila. Ženka je bila pripuštena prvi put sa nepuna četri mjeseca i po meni nije bila još za parenje ,broj mladih u leglu je bio trinaest i postepeno mu je otišlo tri mlada tako da u startu nisu svi primili dosta mlijeka. Prehrana je opet druga stavka. Hranjenje hibrida bez smjese na tradicionalan način je kao da pustimo bijele piliće za tov na travu i sami šrot. Osnovna hrana za hibride je izbalansirana gotova hrana tzv. peleti i to ne ovako kako većina radi da malo smjese posoli po kuruzi. Sama logika stvari pokazuje da ne može biti ista smjesa npr. Čakuvec, za sve dobne skupine . A to upravo većina ljudi radi jer za drugu smjesu ne znaju , a i ova je preskupa. Ako netko ima informaciju pošto je u Mađarskoj sve će biti jasnije. Kad mladima od mjesec dana natrpaš kuruze , kruha i trave normalno da zakržljaju i dok ponovno krenu treba im puno vremena. I pod treće je već rečeno od ostalih kolega. Većina hibrida je od istih ljudi , uvoz svježe krvi je slab i onaj tko uveze neće djelit okolo za badava. Tako da je stanje takvo kakvo je. Svako dublje parenje od četvrtog koljena i prodavanje takvih kunića novim uzgajivaćima stvara nezadovoljstvo.U cemu je greska po tebi???
Granule i samo granule....za najbolji napredak. Nema zeleni nista, niti ikakvih zitarica, nikakvih drugih sjemenki.
Kninquin-super post. Samo sto je u nas bala sijena 12 a zimi po 20 kuna Al ima po oranicama zato uparati maslacka.. Kako god mislim i ja da se isplati uzgajati za sebe. Prodajem sutra dva mala od 2-2.20 za 120 kuna...ne znam iskreno koliko se to isplati. Mozda bolje sacekati jos mjesec i poklati za sebe.
Kninquin-super post. Samo sto je u nas bala sijena 12 a zimi po 20 kuna Al ima po oranicama zato uparati maslacka.. Kako god mislim i ja da se isplati uzgajati za sebe. Prodajem sutra dva mala od 2-2.20 za 120 kuna...ne znam iskreno koliko se to isplati. Mozda bolje sacekati jos mjesec i poklati za sebe.
Pozdrav, molim za malu pomoć: zečica mi se okotila i sve uredno, dlaka, sijeno... Sve ok. Da bi nakon cca 5 dana razmaknula dlaku i sijeno i ostavila male da uginule od hladnoće i neznam čega. O čemu se radi?