• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kunićarstvo

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226
robi ka....
Bilo ih je dosta, sigurno 30-35, ali su samo 4 bila "izložbeni primjerci" i svi su prodani za Srbiju, a ovi na slikama su svi za klanje! I među njima ima možda još koji sa odgovarajučom pigmentacijom ali to već nisu primjerci za profi uzgajivače!
Sad imam još tri gnijezda puna mladih od kojih su u jednom gnijezdu mladi od jednobojnih roditelja pa će tu biti dosta lijepe pigmentacije!

turky

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2016
Poruka
230
Kunića za prodaju na otvorenom u Sisku na izložbi jako malo što me iznenadilo. Al zato sam naletio na šarca plavo bijelog dobrog pigmenta, dobra leđna linija, naočale, leptir, sve odim ušiju koje su bile u poluspuštenom položaju. Neki mješanac kaže vlasnik uvezen iz Njemačke. Čudno da je onda od ovnolikog pobrao samo uši. Možda neko dalje koljeno. Jako čudno.

robi ka

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
258
Ne kuzim zasto je iz Njemacke dovezao mješanca? Valjda zbog nove krvi?
Ja sam imao jednog tako lijepog sve na mjestu sto se tice boje i crteza samo mu je jedno uho malo bilo klempavo a obadva roditelja čisti šarci.

seso

Novi član
Tu od
20 Stu 2014
Poruka
15
pozdrav svima, imam u planu nabavit neke zečeve ali za sebe ništa na veliko , znači samo doma za meso, trenutno mi se nudi zečica bečki plavi stara 1 godinu i nabavio bi muškog. pa svaki savjet,komentar je dobrodošel, pošto sam početnik u tome kaj trebam pazit pri kupnji te vrste, hranidba, razmnožavanje... pošto imamo poljoprivredu i krave doma imam mogučnost držat zečeve jer imam sjena,kukuruze... pošto je djeci fino za jest da ne kupujem zečetinu idem probat držat sam zečeve .

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226
seso....
Dobrodošao!
Prvo da te korigiram- nisu zečevi nego KUNIĆI! Sve ostalo za 5, kako odluka o držanju/uzgoju tako i razlozi! Ne moŕaš previše paziti, samo održavaj higijenu kunića i kunićarnika, neka im je uvijek suha stelja! Pošto imaš poljoprivredno imanje, slame ti ne ce nedostajati za pod, sijena i vode moraju uvijek imati pred sobom, a zrno im je najvažnije i najpotrebnije preko zime, ljeti ga tako i tako slabije jedu! Mlade drži što duže s materom i ne će ti trebati nikakvi lijekovi i sl. To je ono najosnovnije, a sve ostalo je već negdje napisano i opisano na ovim stranicama, pa kad uhvatiš malo vremena na WC-u (

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226
Kunića za prodaju na otvorenom u Sisku na izložbi jako malo što me iznenadilo. Al zato sam naletio na šarca plavo bijelog dobrog pigmenta, dobra leđna linija, naočale, leptir, sve odim ušiju koje su bile u poluspuštenom položaju. Neki mješanac kaže vlasnik uvezen iz Njemačke. Čudno da je onda od ovnolikog pobrao samo uši. Možda neko dalje koljeno. Jako čudno.

Nisi to valjda kupio?
Kad ti se jednom uvuku ovnoliki u uzgoj, nečeš ih se tako lako riješiti!
A možda ga je samo netko dizao za uši pa ih slomio! Isto je moguće!

seso

Novi član
Tu od
20 Stu 2014
Poruka
15
seso....
Dobrodošao!
Prvo da te korigiram- nisu zečevi nego KUNIĆI! Sve ostalo za 5, kako odluka o držanju/uzgoju tako i razlozi! Ne moŕaš previše paziti, samo održavaj higijenu kunića i kunićarnika, neka im je uvijek suha stelja! Pošto imaš poljoprivredno imanje, slame ti ne ce nedostajati za pod, sijena i vode moraju uvijek imati pred sobom, a zrno im je najvažnije i najpotrebnije preko zime, ljeti ga tako i tako slabije jedu! Mlade drži što duže s materom i ne će ti trebati nikakvi lijekovi i sl. To je ono najosnovnije, a sve ostalo je već negdje napisano i opisano na ovim stranicama, pa kad uhvatiš malo vremena na WC-u (������, tako sam ja pročitao sve stranice) pročitaj!
Samo naprijed i sretno....

hvala, počel sam čitat ali ima jako puno stranica pa sam na preskok čital :(wasntme): , budem si našel vremena pa lagano svaki dan po malo

turky

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2016
Poruka
230
Ne, nisam kupio. Rekao je lik da je neki mješanac izgleda . To mu je netko drugi dovezao inače ga on ne bi pa ga zato i prodaje. Kažem sve ima kak treba osim ušiju. Aj ga sad znaj šta je bilo.

robi ka

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
258
20171212_105009.jpg

Moje male legende!!!

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226
Lijepi!
Od čega su ti tako popišani/žuti?
Nije valjda da iznad njih imaš nekog kunića koji ih zapišava? To ti je loše, može ih mater napustiti ili još gore, pobiti!
Koliko ih je to u gnijezdu - 8?

robi ka

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
258
Iskreno neznam,gajba je jako velika tako da zenka ima mjesta i za leglo i za sebe. Na gajbi nije druga gajba nego su se tako izlegli i takvi jesu. Nisam previse čačkao oko njih. Totalno su slatki kad im razmaknem slamu i dlaku misle od prstiju da su sise pa ih hvataju sa zubima.

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226
Trebao bi imat kotilicu

Meni se kotilica kod šarca (orijaša opčenito) uopče nije pokazala pozitivno! Jako rijetko su se htjele kotiti unutra i uvijek sam imao dosta mrtvih van gnijezda (skoro pola)! Radi veličine kunića kotilica mora biti prilično velika, male zna izvući na sisi van gnijezda i kad oni počnu cviliti, ženka uskoći unutra i pogazi ih!
Tako sam već nakon jedne sezone odustao od kotilica i od tada puno manje gubitaka.
Važno je samo da krov ne propušta ako se drže na kat, ali i da je ženka brižna te ih očisti od krvi nakon kočenja!

tototozg

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2015
Poruka
596
Ma meni su kotilice zakon, (ako je odgovarajuca velicina i okrugla rupa\ulaz, toliko da zenka moze proc) lezem i panonce i ovnolike orijase, bez problema. Ne sjecam se kad mi je koji zadnji put ispal iz kotilice. A sve ostalo je do zenke, ovisbo o tome koliko su pitome i dobre majke. Meni moje zenke jedu iz ruku i bez problema pred svakom pregledavam mlade u gnijezdu, od prvog dana kad se okote i NIKAD mi se nije desilo,da je mali zacvilio i da mi je zenka unistila mlade zbog toga (a imam po 60,70 i vise legala godisnje..).
Na slikama panonci i ovnoliki,par dana stari..:)

Prilozi

• IMG_20171213_234331.jpg
    IMG_20171213_234331.jpg
    70 KB · Pregleda: 45
  • IMG_20171213_234240.jpg
    IMG_20171213_234240.jpg
    52.1 KB · Pregleda: 43
  • IMG_20171213_072245.jpg
    IMG_20171213_072245.jpg
    83.1 KB · Pregleda: 45

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226
Ni meni ne ispadnu iz kotilice, ali budi rasuti svuda po samoj kotilici jer je 4x veća od gnijezda! To je bila moja griješka jer sam ih napravio prevelikim! Nakon što sam odustao, rješio se svih "problema"...
Ženke šarca su isto mirne, ali brižne matere! Nisu meni nikad pobile mlade (osim ako ih izvuku na sisi pa se smrznu), ali nisu ni oduševljene kad im se čačka po gnijezdu!
ohoho...ti onda imaš isto mladih za izvoz! Koliko ih znaš imati godišnje?-700,800 komada?

robi ka

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
258
Moje su zenke kad imaju mlade dosta agresivne. Jedna je tako jako da kad stavim ruku napada i na kruh odmah napada kad imaju mlade inace je ovako ok da se maziti. A ova mama od malih se zadnji put kotila u stali na podu i imala je veliku kotilicu,ona je tu kotilicu toliko natrpa sa slamom da se cudim da su mali zivi da imaju zraka i jako je dobra mama ali me je napala za noge kad sam isao gledati male. Tako kad ja idem vidjeti male zenku stavim obavezno van.

Najnoviji postovi

Na vrh