• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kunićarstvo

agronasice

Član
Tu od
6 Stu 2017
Poruka
38
Zasto psenicu, psenica je zadnja na listi svih zitarica, kao hrana za kunice. Od psenice ce ti dobiti proljev, eventualno psenicne posije. 300 puta bolji izbor ti je zob, jecam i eventualno tritikal, kukuruz u klipu...izmedju svega, definitivno najbolji izbor je zob, najbolja zitarica za ishranu kunica.

Normalno dajem im mjesavinu zobi, jecma i peleta. Ali sam procitao da je dobro davati psenicne klice, i vegani jedu klice jer u njihovoj prehrani one navodno imaju najvise nekih vlakana, a navodno da kod kunića povecava i ovulaciju, to sam cak ovdje negdje na forumu mislim vidjeo.

robi ka

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
258
Ako je zečica okoćena 25.3 i sad ima 8mj dali ju je rano pariti ili da pricekam jos mjesec dana. U pitanju je šarac ženka.

jimmy

Član
Tu od
13 Ruj 2013
Poruka
807
Moras sam odlucit, vidi po njoj ako se lijepo razvila i ako trazi muskog pusti je...

robi ka

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
258
turky-ona vasa zenka je tako fantastica,kod nje se nezna dali je skotna,proslo leglo je ima 5 kom a ni malo trbuha. Jako je dobra mama samo je dosta agresivna kad ima mlade cak i njih dovede u red kad joj idu na zivce.

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581
Novi sam u kunićarstvu i uzeo sam 2 ženke
Kavez sam kupio polovan na 2 etaže i 6 boksova,s 2 kotilice
Ženke su mješavina šarca i bečkog plavog,jedna starosti cca 6mj,druga cca 8mj
Hranim ih sijenom,travom i mješavinom kupovne smjese plus kukuruz,zob,ječam i pšenica
Takav su jelovnik imale kod čovjeka di sam ih kupio i napreduju odlično
Pojilice koje sam kupio uz kavez sam odmah eliminirao jer su ble na bocu pa se u onoj čašici stalno prlja
Zanimljivo je da od Sesveta do Vrbovca nisam nasao drugi tio pojilica nego tek u ZG,na Oranicama
Problem ja nastao jer tražim zeca
Molim prijedloge

Prilozi

• pojilica-kunice-boca-razne-velicine-slika-84331251.jpg
    pojilica-kunice-boca-razne-velicine-slika-84331251.jpg
    1.6 KB · Pregleda: 12

jimmy

Član
Tu od
13 Ruj 2013
Poruka
807
Uzmi bilo kojeg muzijaka a da nije sitan nesto tipa sarca...
Nema tu neke velike mudrosti imas mjesance i ne trebas se zamarati i skupo placati muzijaka...
Ak se zenke bace na sarca mozes ocekivati 10ak i vise mladih u gnjezdu a ak budu na beckog nesto manje...
Pazi na zuljeve jer su obje vrste dosta osjetljive kad ih se drzi ne zici...

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226
Pozdrav kolege! Igrom slučaja sam u Lijepoj Našoj i posjetio sam dvije izložbe malih životinja (Sl.Brod i Đakovo) i jednostavno ne mogu vjerovati šta ljudi izlažu a još manje koji kunići postaju Championi! Mužijak šarca koji je dobio tu titulu u Brodu ima žuljeve!!
A kakav se samo škart prodaje...to nisu istine!
Najviše golubova i kokoša, a čak i pse prodavali...

robi ka

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
258
Napokon i kod mene leglo malih zekanaca. Moja legenda Elza se okotila.
Kakve su situacije kod vas sa mladima?

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226
Kod mene mladih "na bacanje", pomalo mi ponestaje mjesta!
Dobrim dijelom su prodani, ali ih ima još 30-ak koji su samo za lonac pa će poživjeti još mjesec dana!
Pravio sam i kobasice od kunića,tj.s mesom kunića (starih ženki) i svinjetine (pola-pola), ali su mi presuhe, premesnate! Drugi put ću ici sa 2/3 svinjetine!

robi ka

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
258
Ja neznam,kod mene samo jedna a ove dvije se trebaju kotiti danas ali mislim da od toga nista. Ajde super da imate dosta mladih.
Ja neznam dali sam poglupavio a bas mi nesto neide. Onu stvar od zečice sam pogleda vise nego pravu...vec lagano mislim da sam psihopat i nikako da pogodim. Valjda bude bilo bolje drugi put...
Stavite koju slikicu ako vam se da...

tototozg

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2015
Poruka
596
Ovnoliki zuti i zuti sarci i drugo leglo madagaskar saraca.. Imam i leglo havana i sivih, tri legla panonac, al ih nisam sliko.

Prilozi

• IMG_20171204_152206.jpg
    IMG_20171204_152206.jpg
    62.5 KB · Pregleda: 49
  • IMG_20171204_152711.jpg
    IMG_20171204_152711.jpg
    83.3 KB · Pregleda: 54
  • IMG_20171204_152809.jpg
    IMG_20171204_152809.jpg
    82.8 KB · Pregleda: 43
  • IMG_20171204_152118.jpg
    IMG_20171204_152118.jpg