turky
Aktivni član
- Tu od
- 17 Sij 2016
- Poruka
- 230
Evo ja bas sad odvojio male od mame stari su 2 mj. Pa sam ih bacio na vagu. Ovako 2 mj-1.80kg
Stavi koju sliku.
Evo ja bas sad odvojio male od mame stari su 2 mj. Pa sam ih bacio na vagu. Ovako 2 mj-1.80kg
Citam unazad nekoliko postova i njie mi jasna ta skepticnost u vezi cakovecke smjese? Zbog cega je losa? Ja osobno ju koristim godinama, ne dajem je u nekim velikim kolicinama, ali , mada je 15 postotna, prije 6-7 dana sam vagao dva legla panonaca i dva legla ovnolikih, koji su se legli izmedju 30.11. i 2.12., znaci nepunih dva mjeseca starosti, odbijeni sa 40-45 dana starosti, veeelika vecina dvije kile bila teska..kad kazem dvije kile, mislim tezi od dvije kile..a dajem pola sacice smjese dnevno po grlu.?
Jučer uzimao hranu od Pehre u V. Gorici gdje i inače uzimam i kaže žena da je više neće držati jer nema potražnje za njom. Nudila mi od Čakovca, što neću. Jel ima još gdje u tom dijelu za kupiti ako netko zna?
Robi Ka evo sad cu ic hranit kunice, sad cu bas vagnut ovnolike pa ti tocno kazem..ovo sam napisao za panonce.
Turky da, nema lijeka u sebi, ali to nista ne govori o kvaliteti smjese, jel tako. Zbog cega je bilo uginuca? Ako je bila kokcidioza u pitanju, to nije do hrane, nego do toga sto ti je kod kunica i u kunicarniku prisutna kokcidioza. Da jedu neznam kako kvalitetnu hranu, bez preventive ce je opet dobiti. Dali ima lijek u sebi ili ne, mislim da to nemoze biti mjerilo kvalitete smjese.
robi ka
svi orijaški kunići moraju imati 1:1 (starost=težina, naravno do određene starosti), jedino što je isplativost kod hibrida veća radi mesa. Odnos utrošene hrane, prostora i sl. je kod hibrida puno manji nego kod čistokrvnih kunića! Znači uopće me ne čudi, dapače, što su kunići kod tototozg-a, u toj starosti, te težine!
P.S. Bio mi otac u Đakovu, ali ta hrana od Pehre je, za mene koji samo s tim hrani, preskupa! Za tovljenike traže za vreću od 30 kg, 132,- Kune. Tek na veću količinu daju popust 10%....Meni trebaju najmanje 4 vreće mjesečno, a to je previše.
U Brodu sam našao hranu od Čakovec 15%, 25 kg=75 Kuna i kunići ju jedu, "dave se u njoj", a i nije uopce izlomita ni prašnjava. Morat ću samo vidjeti kakav je prirast, ali tek kad odvojim, tj. budem klao mlade!
Neznam kako su ti zaracunali toliko, ovo je moj racun od negdje prije.
Mene Cakovecka izadje 3,04 kn po kili..