@dusansk
Koliko kg mesa bude kod nzl belih, kad ziv ima oko 3kg?
U pravu si da može otpasti pola kad se očisti,pogotovo kod ljetnog tova i kod kunića koji su slabiji u leglu,ali ako su stariji od 4 mjeseca pa otpadne pola onda nešto ne valja :icon_scratch:kad kolješ one mlade koje toviš 3-6mjeseci otpadne ti 50%
znači kod kuniča od 3kg.čistog mesa ima 1,5kg (ja bacam i glavu),vago sam 100 puta i uvijek mi tako ispada
ove druge računice koje se spominju mi nisu jasne
O B.orijašima nemam blage veze,a za takvo linjanje u 6-om mjesecu sam već pisao i vrlo vjerojatno je zbog toga linjanja ne zainteresiran.Dragi kuničari imam jedno pitanje.
Bavim se kunićima od kad znam za sebe i ove godine sam ih sve potamanio i nabavio druge rase. Imam problem sa belgiskim orijašem koji mi je rasplodni muzjak i za sad mi je dao dva legla.Naime muzjak ne zeli oplodit kunicu ne znam iz kojeg razloga, ona je crvena pocne ona njega naskakivat i onda je on pocne grist. Znaci muzjak ne zeli ni naskocit na kunicu ni nista a prije je bilo sve u redu sa njim. Primjetio sam da mu se na zatiljku pocelo gubit krzno i na podbradku.Molim vas ako ste imali slicnih iskustava da mi pomognete
Pozdrav!
Dragi kuničari imam jedno pitanje.
Bavim se kunićima od kad znam za sebe i ove godine sam ih sve potamanio i nabavio druge rase. Imam problem sa belgiskim orijašem koji mi je rasplodni muzjak i za sad mi je dao dva legla.Naime muzjak ne zeli oplodit kunicu ne znam iz kojeg razloga, ona je crvena pocne ona njega naskakivat i onda je on pocne grist. Znaci muzjak ne zeli ni naskocit na kunicu ni nista a prije je bilo sve u redu sa njim. Primjetio sam da mu se na zatiljku pocelo gubit krzno i na podbradku.Molim vas ako ste imali slicnih iskustava da mi pomognete
Pozdrav!
pozdrav
antonio je napisao da od 3kg.žive vage dobije 1,1kg-...mesa,to mi je pre malo,pa da se čovijekne prepadne napisao sam kak je to kod mene
to i jesu kuniči do 4mj.po meni nema smisla da ostaju u tovu više jer počinju dobivati salo
s kilažom očiščenih odraslih se ne zamaram previše,iskreno ni ne važem ih
ps.pričam o nz.bijelim al kao što žećo kaže male su razlike i u drugih srednjih rasa
...