Prijatelj mi već mjesec dana prodaje kuniće preko njuškala.Još ga nitko nije ni nazvao.Na kraju ih je raspremio i prodo jednom doktoru po 50kn kilu. Ovaj mu ostavio i više novaca samo da mu ponudi i drugi put.
Oblik tijela je zbijen,kratak,valjkastog oblika podjednako širokog sprijeda i straga.Noge su kratke i nježne.Rep također kratki i dobro stisnut uz tijelo.Ženke se po izgledu ne bi smjele razlikovati od mužjaka.Krzno je kratko i nježno s laganim pokrovm.Glava je u odnosu prema tijelu kuglastog oblika i velika,širokog ćela i njuške. Oči su velike i jako se istču.Uši su kratke,stoje usporedno i uspravno.Njihova idealna duljina je 5 do 6 cm. Boja je bijela, oči crvene ili svjetlo plave.To ti je klasićni kunić za stan i ljubimca.Ako ga kupuješ idi kod uzgajivača kući a ne po pet shopovima jer se prodaje svašta pa kad odrastu van su standarda.Težina po mjesecima je 1mj-0,2 2mj-0,4 3mj-0,6 4mj-0,7 5mj-0,9 6mj-1,1kg.Jako su inteligentni,moji su ga klinci imali 7 godina i naučili da izvlači karte.Uredni su i kad skuže vrše nuždu u jednom uglu.Trebaš dosta veliki kavez i hoblovinje.Hrana mu je najbolja kupovna plus sijeno i ponekad samo malo mrkve ili sl.Nikad ga van kaveza ne ostavljaj bez nadzora jer može pregristi neki kabek ko meni.Sretno.cao svima.. imam par pitanja. zelim da kupim hermelin kunica, procitala sam dosta toga na netu i stvarno mi se svidja ali me zanima misljenje nekoga ko ima takvog kunica.. napisite mi sto vise znate o njima. hvala