• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kunićarstvo

seso

Novi član
Tu od
20 Stu 2014
Poruka
15
budem poslikal,nekak mi se čini komplicirano stavljat slike na forum ali budem probal. danas sam išel čistit boks pa sam moral stavit da budu dvojica u boksu odma je bil fajt nije prošla sekunda :(punch):

jimmy

Član
Tu od
13 Ruj 2013
Poruka
807
Jucer cijelo jutro cistim perem ukratko pripremam kaveze, kotilice gdije cu staviti zenke koje ce se kotiti, stavim zenke unutra ....
Odlucim se ponoviti i odem kupiti nove zenke hajkoma...
Vracam se i imam sta vidjeti skotna zenka kalifornije lezi mrtva a trebala se kotit za koji dan.
Ocito su se malo pograbile preko zice i ovu izdalo srce za popizdit !!!

Prije par dana okoti se zenka sarca sve lijepo bajno krasno...kad sutra dan ujutra 2 mlada mrtva utopili se u pojilici!!!!
Pa kako su uopce dosli do nje i popeli se u nju, neznam sto reci, i nadem jos kojeg smrznutog u cosku...
Sva sreca okotila 13 pa ih dosta ostalo...

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226
Jimmy....13 kom.? Super, nek ih ostane 7-8, opet dobro.
Moje sve tri "prvorotkinje" jako dobro (9,9,10), a jedna od starih (4. kočenje) samo 3 komada! Jesu k'o bombe veliki, ali samo 3!, i niti jedan nije za rasplod! Sranje!
Jednu "staru" prodao skotnu čovjeku u selu i kaže on mom ocu neki dan da je okotila 11 i sve odgojila! A čovjek pojma nema o kunićima, prvi put ih drži!
"Što je iskustvo manje, sreća je veća!"

jimmy

Član
Tu od
13 Ruj 2013
Poruka
807
:mur::mur::mur: evo okotila se i nz.crvena kupljena prije cca.2tj. Okotila 1 mlado koje je neki mjesanac i naravno crko je jer je sam i smrzo se
Pa ti vjeruj ljudima...

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226
:mur::mur::mur: evo okotila se i nz.crvena kupljena prije cca.2tj. Okotila 1 mlado koje je neki mjesanac i naravno crko je jer je sam i smrzo se
Pa ti vjeruj ljudima...

Ja osobno nikad ne kupujem niti bih kupovao kuniće na sajmovima,tj.kod nekoga koga ne poznajem a da uzgaja 2 ili više rasa kunića.
Taj "fenomen" prevare nije samo aktualan u RH već i ovdje u Njemačkoj!
Meni se nešto slično dogodilo sa orijašima koje sam kupio u Njemačkoj, lijepa ženka bila,žute boje, tetovirana i navodno bređa sa njegovim žutim mužijakom, a kad se okotila-- ufff...u gnijezdu svega i svačega, samo ne žutih orijaša!!

turky

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2016
Poruka
230
Ne kužim te što muljaju i lažu, sa tim si samo izgubio kupca odnosno mogućnost da ponovno kupi od tebe. Gledam od sebe i kad netko traži kuniće za rasplod iz dvije linije ukoliko nemam nepodvaljujem mu iz istog legla ili linije jer mi je cilj da se opet vrati kad mu bude trebalo što se i događalo dosta puta ili da taj šta kupi kaže netkom drugome za mene. Ako ideš varati i nešto se dogodi sa kunićima ništa od preporuka ili ponovne kupnje. Tako da sa tim možeš biti samo na gubitku dugoročno gledano.

ninoslav1000

Novi član
Tu od
25 Pro 2014
Poruka
11
Pozdrav, jel ima netko od vas problematiku sa algama( nazovimo to tako) u sustavu za napajane jer primjetio sam da mi se na spremniku za vodu stvara nesto zelenkasto sluzavo kao nekakva plijesan pa mi sad nije jasno zbog čega se to dešava i kako to sprijećiti, jel ima netko slicna iskustva?

tototozg

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2015
Poruka
596
Ako svjetlost prolazi kroz taj spremnik za vodu,alge su normalna pojava.. Ja imam kante za vodu u boji, perem ih svaki tjedan i nemam tih problema.

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226
Važno je redovno čišćenje spremnika i ne bi trebalo biti problema!
Ja imam pojilice pojedinačno, od 1 litre, žute su boje i još mi se nije dogodilo tako nešto, ali ih perem svaki dan u mlakoj vodi, a jednom mjesečno idu i u perilicu za posuđe. Osim toga ja svojim kunićima obavezno stavljam jabučni ocat u vodu (10 ml /10 l) radi olakšanja probave! Normalno se to ne bi trebalo događati ako koristiš gradski vodovod jer je u toj vodi klor...

turky

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2016
Poruka
230
Događa se to i sa gradskom vodom. Više sa tim ima problema kad su vrućine ljeti.

jimmy

Član
Tu od
13 Ruj 2013
Poruka
807
ovih dana gledam na youtube-u kako Rusi prave hranilice pa odlućio i ja...
gledam ih kojom lakočom oni to rade pa rekoh sebi mogu ja to...
i tako napravim šablon i počnem s radom a na kraju kako bi kod nas rekli "pas pojeo mjeru" isti šablon iste mjere a svaka drukćija :icon_mrgreen::icon_mrgreen::icon_mrgreen:

(Powered by frubar.net)

da se malo opravdam uzeo sam lim koji sam imao a taj je malo pre debel pa ga nije bilo lalo savijati tak da je malo neuredno
ova sasvim desno je druga vrsta ta se pravi i 2 komada lima sve ostalo se savija...

Posljednje uređivanje:

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226
Sad sam objavio na njùškalu da imam orijaške šarce za prodati i malo da pogledam šta ima kod kolega novoga,a ono samo što me moždani nije puk'o! Šta ljudi prodaju pod orijaške šarce nisu istine! Stavljaju i kokoši pod rubriku "kunićarstvo"!, imaju čak i zečeve za prodaju, a stave slike kunića! Jedno je biti nepismen, ali ovo prelazi granice zdravog razuma!
Ne znam, ostao sam bez riječi - koji očaj i želja za prodati mora biti da sve što imaju stave u sve rubrike da bi što više ljudi to vidjeli!

jimmy

Član
Tu od
13 Ruj 2013
Poruka
807
večer! kad bi se mogla ubacit kotilica ? trebala bi kotit za 8 dana

Ja ubacim otprilike 3 - 4 dana prije termina

Ali sve ovisi o zenki nekima mogu staviti i prije a da kotilicu ne pretvore u wc.

Najnoviji postovi

Na vrh