Djecaci provjerite usi kod kunica. Kod mene od 28 komada troje imalo sugu u pocetnom stadiju. Nista ne kosta a ima svrhe.
Druga stvar je da se kunici pregledaju prije zime u kakvoj su kondiciji. Iznesu se van i pregledaju kandje , jesu li se olinjali , jesu li uhranjeni , predebeli ili mrsavi odnosno misicavi. Takojer imaju li zuljeve, kakva im je sluznica, iscjedak, oko oka i nosa. Kod mene se dosta njih nije olinjalo kako treba pa sam im pomogao sa onom rukavicom za cetkanje macaka. Takodjer treba smanjiti i maknuti one kunice koji vise nisu rentabilni ili samo zauzim#ju gajbu da preko zime smanjite potrosnju hrane. Takodjer treba popraviti i pregledati gajbe i detaljno ocistiti . Takodjer zacepiti rupe ako su u zatvorenoj prostoriji da im ne ulazi hladan vjetar i pripremiti zastitu od vjetra , leda i snjega ako su vani sa najlonom ,kartonom , slamom, kuruzovinom,ili starom dekom ako imaju mlade. Uskoro najavljuju i mraz pa ce im se i voda smrzavat. Takodjer trebalo bi im pojacat hranu dodavanjem vise smjese i kukuruza. Takodjer svojima produzujem svjetlo do 22h sa lampom. To su neka moja iskustva.