• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kunićarstvo

tototozg

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2015
Poruka
596
Dajte kunićima kostovita. Svima slobodno, neće štetiti, a vidjet ćete koliko će te imati zdravijih i jačih kunića i legala, a takvih "iznenadnih" uginuća gotovo nečete ni imati.

turky

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2016
Poruka
230
Kninquin- otišla mi ona ženka šta sam od tebe uzeo. Davao joj uz antibiotike još i glukozu pod kožu pošto nije jela ni pila ništa dva dana i opet ništa. Mali tri tjedna ostali iza nje, zasad su ok. Devet komada.

DarioGS

Član
Tu od
25 Ruj 2019
Poruka
123
Kostovit na kruh suhi...poprskas vodom da se opet posusi da se prime...inace kad se proveravaju kunici copite ih za uha...ak su vuha...ili uha topla kunic je zdrav...

DarioGS

Član
Tu od
25 Ruj 2019
Poruka
123
Sad gledam jednu svoju u kunicnjaku od niplice se ne odvaja..treba lec dodo joj ekstra vodu...cupa se ko luda...to joj drugi puta....tako...

tototozg

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2015
Poruka
596
Tako je, suhi kruh se natopi vodom, posoli kostovitom i ponovno osuši. Ovo što se desi bređim i ženkama sa malima, to je samo do kalcija.

tototozg

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2015
Poruka
596
Tako pripremljeni kruh dovoljno je 2-3 puta tjedno?

Je. Oni će si grickati koliko im je potrebno. Vidjet ćeš, neki će komad pojest za jedan dan, nekima će stajat tjedan dana. Sve ovisi od kunića do kunića. Ali slobodno im daš svakih par dana komadić, pola šnite..

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226
Kninquin- otišla mi ona ženka šta sam od tebe uzeo. Davao joj uz antibiotike još i glukozu pod kožu pošto nije jela ni pila ništa dva dana i opet ništa. Mali tri tjedna ostali iza nje, zasad su ok. Devet komada.
U pm
Ali sa 3 tjedna mogu već preživjeti!
Jedna od onih uginuća kod mog oca je i ona tvoja...
Nemam pojma šta je to...

DarioGS

Član
Tu od
25 Ruj 2019
Poruka
123
Ne znsm kak vi ja svojima zeleno ne dajem...posto nece jest zob nasipam u protline..tacne da me svi razmete i zalijem sa vodom ostavim da proklija 3..4cm onda im to na kockice rezem al ne puno u tome se daviju...

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933
Ja svojim kunicima dajem travu sve dok snijeg ne zapadne. Posto uglavnom imam svoje kunice oni su svi nauceni na zelenjavu. Znaci kak se okote tak su sa majkom dva mjeseca i odma su na zelenisu. I majka im je tako bila sa svojom majkom isto, i njezina itd.
Ja im dajem svaku vrstu trave i to ugavnom onu grublju. Takodjer sad dobivaju i drac iz vrta, jabuke, sljive, kruske, blitvu, rastiku, kupus, kelj... pa cak i tresnje i visnje. Vec dugo nije bilo uginuca ni probavnih problema. Vidim da netko na njuskalu prodaje osusene grancice i razno bilje pa mislim i to prek ljeta posusiti i spremit za zimu. Do sad sam susio samo koprivu i grane sa liscem od hrasta.

DarioGS

Član
Tu od
25 Ruj 2019
Poruka
123
Ja sam svojima daval one grancice od bora kaj se secere one mlade za sirup...i za tim divljali...al gledam jednog lika nisam ni znal da ima kunice...za zimu bas sprema te grane...al od kojecega veli da to im bolje za zube nego seno...

turky

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2016
Poruka
230
Ma dajem i to,ali opet se desi ovo. Dok sa malima nemam nikakvih problema ovo sa ženkama me izluđuje, očekuješ svaki dan dal će prestati jesti. Sad sam dvije cijepio par dana nakon okota pa ću vidjeti.

DarioGS

Član
Tu od
25 Ruj 2019
Poruka
123
Danas ja svojima dao mlade stabljike kukuruza...malo listove malo mesnati dio...pojeli samo tako suho nit da bi tek smjesu....i to malo...kotilice otvorio 12dana stari malci imaju ventilaciju i flase leda oko 23...24 u zecinjaku...krajem tjedna mi dolazi klima da im ugradim

cime cjepio b compleks ili...

DarioGS

Član
Tu od
25 Ruj 2019
Poruka
123
Ne znam al sam dobio obavjest da ne smijem koristit trotocke..kao ne citljivo..ok..pozz

tomislav1986

Aktivni član
Tu od
29 Tra 2017
Poruka
243
Meni uginula zenka sarca, 10 komada okotila i opet nakon tri tjedna samo prestane jest i ugine. Pokusavali smo i ovu pikat ali nije bilo spasa. Za sad samo sa sarcima taj problem. Jel vi pripustate odma nakon mjesec dana zenku ili ju pustite da malo naidje? Ja mislim da je kod mene problem jer sam pripustao tak brzo i mislim da se ne stigne oporavit

Na vrh