...ove sezone "Kunilenta" preparata za zaštitu voćaka od zečeva i srna nigdje nisam uspio pronaći, nema ga...a kažu, prestao se i proizvoditi...zna li netko od forumaša gdje bi ga ipak uspio nabaviti? Nije bitno ako je istekao rok valjanosti...
Već sam negdje prije pisao, umjesto Kunilenta koristio sam Deherban (jest da je herbicid, ali smrdi i tjera divljač). Namočiti krpe i oko nasada. Jedino ne znam da li se s vremnom zečevi priviknu na taj miris.:rolleyess:...ove sezone "Kunilenta" preparata za zaštitu voćaka od zečeva i srna nigdje nisam uspio pronaći, nema ga...a kažu, prestao se i proizvoditi...zna li netko od forumaša gdje bi ga ipak uspio nabaviti? Nije bitno ako je istekao rok valjanosti...
...ove sezone "Kunilenta" preparata za zaštitu voćaka od zečeva i srna nigdje nisam uspio pronaći, nema ga...a kažu, prestao se i proizvoditi...zna li netko od forumaša gdje bi ga ipak uspio nabaviti? Nije bitno ako je istekao rok valjanosti...
imam ja par flaša istekao je rok i ne znam po kolko bi prodal
Jedno pitanje u vezi preparata. Koristio sam na prolece kunilent posto su mi srndaci sredili par stabala,a protiv zeceva imam zicu oko svakog stabla. Sad bi prskao i zimi,ali me brinu divlje svinje zbog sadrzaja ribljeg ulja u preparatu. Jel imate neka iskustva u vezi sa ovim?
a nemoj da te uhvateManje robije bi dobio za coveka :madmana: nego jel to privlaci svinje ili se ni njima ne svidja miris preparata?
Moja iskustva s kunilentom su negativna. Možda bi bilo bolje da sam napravio gušću emulziju pa četkom premazivao stablo ali ja sam razredio i prskao prskalicom , stablo i rašljanje grana a srndaći i srndaćice nisu dirali to prskano nego odmah pored toga, mlade grane i grančice. I otkud sad prića s Kunilendom jer se navodno više ne proizvodi.
...ja sam uvijek mazao debelo četkom i pravio dvostruko jaču koncentraciju od preporučene u uputstvima za uporabu...također, mazao sam u kraćim intervalima od preporučenih i pokazalo se 100% učinkovito, parcela uopće nije bila ograđena i nikakovih oštećenja od zeca nije bilo...Moja iskustva s kunilentom su negativna. Možda bi bilo bolje da sam napravio gušću emulziju pa četkom premazivao stablo ali ja sam razredio i prskao prskalicom , stablo i rašljanje grana a srndaći i srndaćice nisu dirali to prskano nego odmah pored toga, mlade grane i grančice. I otkud sad prića s Kunilendom jer se navodno više ne proizvodi.
...neće biti oštećenja niti od srneće divljači ukoliko se s premazivanjem nastavi sve do kraja svibnja, tj. dok ne završi čišćenje rogova kod srnjaka...srndaći i srndaćice
:madmana: :axe::axe:
Evo da malo obnovim temu:
Naime za par dana sadim nasad lješnjaka, ali pošto je financijska situacija takva kaka je pa se nema novčića za ogradu moram i nekako zaštitit, u blizini je manja šuma i ima dosta divljači, gledo sam po forumu i netu ali nikako da nađem neki repelent da zaštitim voćnjak.
Vidim da ste vi pokušavali dosta eksperimentirat apa ako mi netko može rec sta je dosta učinkovito a da nije tako skupo.