• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

kupnja sjekire

Spaceman

Dobro znana faca
Tu od
24 Ožu 2020
Poruka
184
Ko da voziš Harleya - chopper 🔝
Te nove sjekire su stvarno odlične, imaju neslomljive drške, lagane a odrađuju posao kao 4kg kalač.. milina za radit s njima.. Sad neko voli old style drvene drške i klasičan oblik sjekire, i meni su stare lijepe al nove su se pokazale prilično efikasno 😉

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Je ima tu puno prednosti, nema više da se drške oštete, da se rasklimaju, pa moraš novu nabavit, pa to prepasivanja dok složiš.
Ovo je sad in i čudo tehnike. 🙂

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Je ima tu puno prednosti, nema više da se drške oštete, da se rasklimaju, pa moraš novu nabavit, pa to prepasivanja dok složiš.
Ovo je sad in i čudo tehnike. 🙂
A budeš ju poslikao i dok par put zvekneš s štilom po trčku, kakva bude onda ta ljepotica?

Atppt

Aktivni član
Tu od
10 Sij 2021
Poruka
272
Dečki samo da javim da sam prezadovoljan sa sekiron, to je stroj samo takav, znači kala ko od šuba, još ja jako zamahnem, prejako.
Navika od stare sekire, znači nema prepreke, sviđa mi se kaj ne zacvika u drvu, nek se samo odbije. Kvrge ni ne skuži, ko u repu ide, nije mi žal ni centa kaj sam ju kupil, nakon svega jako jako je prejeftina za to kaj nudi. 🙂
Nema umora nema niš, nema više jakog zamahivanja, samo tek tolko, onak sa osjećajem. 👍
Zbilja čudo tehnike.

Na drugoj slikimse vidi na onom komadu kaj stoji kak drvo puca samo od sebe. Ne treba ni sjekira

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
586
Dečki samo da javim da sam prezadovoljan sa sekiron, to je stroj samo takav, znači kala ko od šuba, još ja jako zamahnem, prejako.
Navika od stare sekire, znači nema prepreke, sviđa mi se kaj ne zacvika u drvu, nek se samo odbije. Kvrge ni ne skuži, ko u repu ide, nije mi žal ni centa kaj sam ju kupil, nakon svega jako jako je prejeftina za to kaj nudi. 🙂
Nema umora nema niš, nema više jakog zamahivanja, samo tek tolko, onak sa osjećajem. 👍
Zbilja čudo tehnike.

Aha jesi videl da vredi svaki euro 😃👍

veco

Dobro znana faca
Tu od
26 Velj 2019
Poruka
249
Evo jedne lijepe šveđanke ručni rad.. al i košta cca 260$
Gransfors bruks

View attachment 58709
E, lijepa je. Ručno se kuje i kali na starinski način i svaka ima inicijale kovača koji ju je iskovao. Nije toliko efikasna koliko je skupa... Kalao sam s njom i paralelno s x25, Gardena 2800s i stihl sjekirom ax 28 cs (to je ustvari poznata Ochsenkopf sjekira). I dosta
se zasiječe u drvo zbog tankog dijela kod sječiva.
Ostale su bolje odrađivale iste komade drveta (furke).
BTW U Kžu ima dućan koji drži sve od Gransfors Bruk sjekira...

Najnoviji postovi

Na vrh