• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

kupnja sjekire

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Gledal sam i te, ali ona je možda bolja kaj ima onaj pleh na držalu ak fulaš drevo da držalo ne pukne🙂da ga onak ne potrga.

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
Koliko sam vidio jako malo ljudi zapravo zna koristiti sjekiru, neki cjepaju cjeli život neki ne al malo stvarno zna. Držalica na ovoj sjekiri je od nekakvog američkog oraha, ima pravilno postavljene godove i tvrđe je od drveta koje cjepaš pa se ne oštećuje ili skroz minimalno, ostane malo udubljenje.
Inače volim old school, drvo i sjekira, bez plastike i limova i guma itd

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
Nisam siguran ali mislim da je 2kg glava sjekire a ukupno oko 3,5kg..ova oštrica u obliku kajle tj klina čuda radi.

Ako ima ovakve godove teško da će puknuti.

img_1371.jpg

Spaceman

Dobro znana faca
Tu od
24 Ožu 2020
Poruka
184
Imam ovu i prezadovoljan sam... Cca 20m godišnje odradi bez greške..
View attachment 45685
Prekrasna, i ja volim old school.. Imam u planu jednog dana. Iako mi ona narančasta husky izgleda malo previše kao iz budućnosti 😉 iako sigurno odrađuju vrhunski

Imam jednu kalačku srp i les slovenska i mogu reći da jako zapinje u drvo.. Tako tako 😐

Prilozi

• 183-308_309_10229_763_764-f127ca50f09ca51e.jpg
    183-308_309_10229_763_764-f127ca50f09ca51e.jpg
    7.4 KB · Pregleda: 25

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
Inače jako cijenim Šveđane po pitanju kovačkog umjeća i stvarno znaju napraviti oštricu..Mislim da sam pročitao negdje da sjekire za Husqvarnu kuje Hults Bruk koji ima tradiciju od 1697 godine i to je garancija kvalitete. Ko se kuži u sjekire zna da švedi tu vladaju...

Posljednje uređivanje:

Green23

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2020
Poruka
175
@Kupljenec Husqvarna S2800 je zaista odlična sjekira/kalač. Nije ultimativni kalač ali radi vrhunski. Zasada sam s njom odradio nekih 7m, što kalanja što cijepanja i nije mi žao jedne kune. Moja računica je da će mi se isplatiti samo na uštedi na držalicama ako ne ništa drugo.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
@Kupljenec Husqvarna S2800 je zaista odlična sjekira/kalač. Nije ultimativni kalač ali radi vrhunski. Zasada sam s njom odradio nekih 7m, što kalanja što cijepanja i nije mi žao jedne kune. Moja računica je da će mi se isplatiti samo na uštedi na držalicama ako ne ništa drugo.
Meni koji sve ručno kalam bi sigurno dobro došla🙂

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Moja je 5 kg, imam jos malog od 2,5 kg zgodniji mi je za obaranje za nabijanje klinova

Najnoviji postovi

Na vrh