Evo da vam podijelim svoje iskustvo sa FISKAROM . Kupio Fiskar X21, 2002 godine tad ih nije bilo na svakom uglu nalazim je u Poljoopskrba Zagreb cijena tad nekih 300-400 kuna i garancija što me najviše veselilo, čim sam je uzeo u ruke to je bilo to, tad radio sam u HŠumama u Liki. Taj model sjekire prošao je kako se kaže sito i rešeto kući i na poslu ,zato bi je svakom preporučio.Slomio sam dvije svojom glupošću 1 glupost : opklada ulog gajba žuje - slijed događaja subota ,janjac 4 -5 gajbi piva popilo se tema moja sjekira, moja tvrdnja da će podnijeti savijanje 5-10 posto , odmah se reže panj ide se po Timberčeka šumski traktor ,sjekira se koso postavlja na panj traktor je gazi kotačem sjekira puca gubim okladu
nakon nekog vremena idem u Zagreb Poljoopskrba uz predočenje računa i polomljene sjekire tamošnji djelatnici mi daju novu. Inače sebi sam spremao 25 do 30 metara za zimu dovozeći trupce od 50 do 80 promjera kalajući furke 25cm sa STIHL kalačem koji mi nikad nije legao a nakon njega završno sa FISKAR X21. Prije7-8 godina kupio X27 i to je bilo to. Fiskar mi znao prezimiti u šumi pod snijegom, kakvog ga ostaviš takvog ćeš ga naći bez bojazni da će trunut ili preko ljeta da se rasuši i rasklapa jedina mana su ušice sjekire koje uništavaju plastične kajle prilikom obaranja stabala taj dio je bolje riješen kod Huskvarne. FISKARS X21 je moj saputnik u lovu ribolovu, šetnji šumom, radu kod kuće i ostat će mojoj djeci.Toliko od mene !!!