ne znam baš ja sam na macoli imao tu fiberglas kako li se to zove i to se dosta brzo rasklima, najbolje se pokazao crni grab i to onaj iz kamena, samo on ima takvu žicu da jedno 10cm ručnom blanjom treba blanjati u jednu stranu a onda u drugu,
ja bih za sebe rekao da sam vješt sa drvetom, napravio sam jedno 10 držala za čekiće, 5-6 za sjekire i 2 macole. dok se nisam ispraksirao nisam htio probati raditi grab, i lani sam probao i nije baš zgodan za radit, napravio sam za sjekiru i taj je bio neuništiv dok je nije uhvatio moj brat, nije neka gromada od čovjeka, manji je od mene 175-6cm i 80kg, ali kad uhvati cjepat ili puca drvo ili držalo. ne lupa on nju po dršci, nego kad okrene drvo ako ne presječe kvrgu,a drvo žilavo držalo ostaje u ruci. napravio sam od graba ove godine macolu ali je ta u susjedstvu, tako da vam je ne mogu poslikati.
sutra ja poslikam svoje sjekire i držala, samo to nisu ovakve sjekire nego one preko 100god starosti, s kojima se je još ručno rušilo, samo se naklepaju i deri dalje, samo one imaju i drugačije ušice za nasaditi. jer ja sav držak provlačim kroz sjekiru i onda pred kraj nabijam, ne kao ove kupovne samo nabiješ odozgora.