• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

kurikularna reforma

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
U cijelu ovu priču bi se trebali uključiti poslodavci, ali nisu baš aktivni po tom pitanju, barem ja nisam čuo da su oni izrekli ili predložili neki prijedlog po tom pitanju. Radna grupa koja je radila (predložena da radi, sada je u pauzi ili pitaj nikoga što je sada sa njom ?) sastavljena od profesora, lingvista, pedagoga itd... Znači sve stručni i obrazovni ljudi (nema sumnje). Svi ovi stručnjaci mogu sastaviti neki program za školovanje. Ali je problem nakon završenog obrazovanja. Da li su stečena znanja i osposobljenost dovoljna za uključivanje u rad. Očito nisu .

Poslodavci bi se morali postaviti prema obrazovnom sustavu na način da iskažu svoje potrebe za kadrom koji im je potreban, a obrazovni sustav da im osposobi radnu snagu koja im je potrebna. U ovakvu šemu se ne bi mogli uvrstiti poslodavci tipa Todorića i njemu slični.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Ma neka oni rade po svom ja ču po svom odgajati djecu,iako me ne vole u školi nastavnici i profesori zbog zlog jezika.Kada sam prigovorio profesoru da ako od 27 učenika 7 ne ide matematika da taj profesor pojača matematiku sa tom 7 ,dobio sam odgovor da to nije po pravilu,ma je..m ja takva pravila a tako je i sa drugim predmetima.Da školstvo ne valja to znadu već i prvašići,evo tamo davne 88 u Bjelovaru je bilo viška oko 1500 strojobravara a ondašnje mudre glave upisale preko 100 učenika i od onda se ništa nije promijenilo_Ova rasprava je zanimljiva zbog različitih pogleda što se tiče godina i mjesta stanovanja.Najviše bih volio da za nekih 10 godina ako budemo živi ,da nam se javi ova mlada ekipa kao Krumpironja i da vidimo kakva je situacija bila a kakva bude,bit je ostati čovjek u ova usrana vremena.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,526
Ajkula, moj je klinac u 2 razredu (OŠ) prigovoril učiteljici engleskog (otkud mu hrabrosti za to???) da zakaj razred ne podijeli u tri grupe: slabi, prosječni, dobri i da zakaj neda zadatke prema njihovim mogućnostima?
Dobil je sličan odgovor tvojem: učiteljica mu je rekla da to nesmije napraviti, jer bi na ta način diskriminirala (slabije) učenike.
Tak da je i dalje gradivo nekima preteško, a nekima predosadno, i da smetaju jedni drugima...Ali, to se zove ravnopravnost i pružanje prilike slabijima.
I uprosječivanje onih naprednijih, ali koga briga za njih, kad budu ionak jednog dana iskali posel po zapadu...

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Ajkula već sam 6 godina potrošio na ovom forumu,nadam se da ću ti i za 10 moć rec svoje misljenje, treba ukinut sva placanja nezaposlenima, znaci da drzava ne daje nikome nista onda bis vidio kako bi se radilo, i nebi bilo problema nac radnike, a sada moras obicnog radnikla platit ko inzinjera...bit je uspjet u ova usrana vremena, od covjecnosti se ne zivi

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Krumpironja ne znam gdje to plaćaju nezaposlene ja dok nisam radio nisu mi ništa plaćali, ne znam kako je kod tebe.Osim zdravstvenog što je po meni u redu i normalno treba biti.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
ZJ ,ja imam 3 u školi,nijedno se ne da zajebavati učitelju niti profesoru,uopče se ne zamaram na poziv ako stigne iz škole,jer ovaj sistem škole NE VALJA. Krumpironja---- sve 5 ,treba preživjeti ,istina ali je gledam da preživim kao mali čovjek bez pognute glave,meni je i to bitno.Evo ti samo jedan primjer ja se snalazim sa malo poljoprivrede,2 godine sam u blokadi ali nisam prodao niti jednu kravu,samo onu koja nije bila za proizvodnju ili je bila za odstrel.Za ovo socijal ,sve ok,evo moje selo i susjedno,cirka oko 600-700 ljudi samo 10 tisuća ojra socijalke.Tak da nije niti kod nas bolja situacija

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,526
Učitelji ne zaj..., već uče. I ak vele učeniku da mora dubiti na glavi, onda on to i mora. Inače, imamo anarhiju i neautoritet.
I tak zarađuju teško svoj svagdađnji kruh. Nemoj to podcjenjivati, jer su potplaćeni, a njihova je odgovornost (pre)velika.

E

el pibe

Guest
Krumpironja.Onda si rađe uzmi učenog inženjera nago običnog nepismenog šljakera kad si ih već strpao u isti platežni rang.Ja bi tak gledao.A treba malo shvatiti da je doba nadničara prošlost.Malo sagledaj i drugu stranu za nekog je možda uspijeh da ne rinta za nekog intelektualca koji će mu "možda" na kraju mjeseca isplatiti 2000kn.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Mislio sam na biro...
I ja gledam da preživim ali gledam da preživim čim bolje...
Ja se nikad nikome nisam dao zajebavat, uvijek sam se kačio sa profesorima ali nikad radi gluposti... ZJ sad cu ja nac jednog profesora koj ce ti rec da odes zurit u sunce :p: bit ce dobar naslov nove teme...jos malo pa ce bit i mucenici
E al uceni inzinjer nece da to radi...ja cu mu isplatit uopce nije upitno al je jako tesko nac ih, obicno su to stariji ljudi, tesko da ces nac mladoga da to radi, svima je ispod casti jer su fakultetski obrazovni ljudi na grbači staraca i to onih istih najmanih ranika...jbg

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Ajkula već sam 6 godina potrošio na ovom forumu,nadam se da ću ti i za 10 moć rec svoje misljenje, treba ukinut sva placanja nezaposlenima, znaci da drzava ne daje nikome nista onda bis vidio kako bi se radilo, i nebi bilo problema nac radnike, a sada moras obicnog radnikla platit ko inzinjera...bit je uspjet u ova usrana vremena, od covjecnosti se ne zivi

Ma koji inzinjeri, daj pogledaj si temu o sezonskoj radnoj snazi, evo citirat cu samo jedan od odgovora,,,

Kod mene 12 kuna sat, imam ekipicu od 10 ljudi, prosjek im je nekih 30-ak godina. Radno vrijeme 08-18. sat odmora za gablec, topli obrok u većini slučajeva, ako ne onda sendvič, isplata subotom, osiguran posao 6 mjeseci svaki dan i to im je dosta bitno. Dosta ih ide i prije sezone, a i iza, uvijek se nađe posla za par ljudi. Uglavnom teško je naći kvalitetnu radnu snagu, ali sam sa svojima zadovoljan. Ne idem s njima u polje, no naprave uvijek traženo.

Pogledaj boldano, skolovan si vidim pa ti nece biti problem izracunati koliko u konacnici iznosi ta mjesecna "inzinjerska" placa,,,
da se razumijemo nemam ja nista protiv kolege koji je ovo objavio a niti protiv bilo koga tko ima potrebu za radnicima ali brate malo ljudskog dostojanstva nebi bilo na odmet,,,
Ti ljudi koji Vam sluze od jutra do mraka prisiljeni su to raditi jer da nisu nebi sigurno i sam bih radije jednom manje jeo nego da nekome crncim za takvu crkavicu,,,
Osobno nemam nekih velikih potreba za radnicima (jer se obiteljski preraspodjelimo) ali i kad imam nikad mi nije problem naci "kvalitetnog" radnika ili radnicu jer kod mene su svi kvalitetni,,,

I ja gledam da preživim ali gledam da preživim čim bolje...

Mozda bas radi toga i nemas radnika na raspolaganju,,,
jer mozda bi i oni da mogu prezivjeti dok ti usput onako bogato napredujes,,, ;)

je da ovo nema veze sa reformom ali morao sam reagirati, sorry,,,

Posljednje uređivanje:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Čiji je to post kako da ja dodem do takvih radnika,i ja bi naso poso za 10 osoba...
To definitvno nije inzinjerska placa, ali ja kad uzmem radnika ili vise njih, placeni su od 200 do 250 dan a to nije malo,tocnije duplo od navedene cijene...ovo s kvalitetom necu ni kom..
Za čistit trsi i gurat pod red mi ne treba pametan, a ni za drva pilit i rad u šumi ne treba pamet, ne vidim sta tu moze bit nekvalitetno.

Ja nemam radnike na raspologanju jer ih nema, ni za duple novce sta on nudi,nisi moro reagirat da si procito moj post od prije koliko novaca dajem, nego si mislio da se cigancim pa da ne mogu nac radnike al sad je ovo dobra inf za dalje znaci rade ljudi i za manje hh a cemo mjenjat politiku i gotovo, ocito previse nudim

Posljednje uređivanje:

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
nisi moro reagirat

Ma moro sam jer gledam kako svi glume neke velike gazde, dobro zarađuju na tuđoj grbaci i zale se kako nitko ne zeli raditi,,,
za takvu dnevnicu ja ne zelim raditi, ne moram jer jos uvijek nisam prisiljen na to,,,
radije drzavi placam obaveze i zivim od svoje muke,,,
skolstvo s tim nema nikakve veze,,,
zapravo kad vidim sto je skolstvo odgojilo (mislim pri tom na nasu politicku elitu i sve ostale koji im se dodvoravaju) bljuje (da prostite na izrazu) mi se,,,
ajd ako su zakazali neskolovani "seljaci" ali cudi me da (nacitani) intelektualci vec jednom ne kazu da je, svega tog cirkusa, dosta,,,
zanima me i zasto institucije ne rade svoj posao, mislim pri tom na policiju, tajne sluzbe, odvjetnistvo, sudstvo,,,
kako je moguce da svi gledaju u korist lopovluka koji se događa,,,

buduci da nam je sve u ku*cu ne cudi me da je i skolstvo isto tu negdje,,,

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
ali cudi me da (nacitani) intelektualci vec jednom ne kazu da je, svega tog cirkusa, dosta

Taj cirkus traje več dosta dugo i to je jedan razlog što više ne gledam TV ali kad slučajno pogledam obavezno netko kaže da je tog cirkusa dosta i tako u nedogled. Ćini mi se da i intelektualci više nisu što su bili.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
A koji su to i sto su to uopce intelektualci?

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Uopće neću reagirat na ove provokacije,a ako nemate nista pametno za rec nemojte se ni sprdat sa drugima. I ja ne glumim nista, samo sam reko kakva je situacija kod nas, al ocito od vas necu doznat nista korisno.
Pametni ne reagiraju jer su iskoristili priliku i nasli osobnu korist i njima odgovara ovo stanje.

Na vrh